Nutricionistica imenovala slatkiš koji će prevariti tijelo i smršaviti: Zdraviji od čokolade

Slatkiši i mršavljenje nisu spojivi – to zna čak i početnik. Samo nutricionisti kažu da postoje različite vrste slatkiša, a neki čak pomažu u borbi s viškom kilograma.

Riječ je o sljezu koji je zdraviji od čokolade, a ne šteti toliko figuri.

Nutricionistica, kandidatkinja medicinskih znanosti Elena Solomatina, u intervjuu za Radio 1 govorila je o prednostima marshmallowa u borbi protiv viška kilograma.

Prednosti marshmallows

Nutricionistica ne idealizira marshmallows. Primijetila je da sadrži šećer, što znači da proizvod nije bezopasan za zdravlje.

Ali u usporedbi s drugim slatkišima, prednosti marshmallowa su očite.

Bijeli sljez
Fotografija: © Belnovosti

Zephyr na dijeti

Prvo, osim šećera i melase, sadrži korisne zgušnjivače. To su agar-agar, želatina i pektin.

Želatina je dobra za nokte i zglobove.

Agar-agar pomaže u uklanjanju toksina, kao i viška šećera, masti i drugih štetnih tvari.

“Pektin je zapravo isto ono vlakno koje je dobro za imunološki sustav”, ali marshmallows mora imati bazu od jabuke, naglasila je nutricionistica.

Drugo, Elena Solomatina primijetila je da se marshmallows dobro umuti, u njemu ima puno zraka i proizvod se čini voluminoznim.

Stoga je uz pomoć marshmallows lakše i korisnije prevariti tijelo nego uz pomoć drugih slatkiša.

Osim toga, u usporedbi s bombonima, kolačima i kolačima, marshmallows je očito zdraviji. Nije tako kaloričan i jedan marshmallow neće naštetiti.

Kontraindikacije

No osobama sklonim povišenoj razini glukoze, dijabetičarima i onima s prekomjernom tjelesnom težinom ne preporučuje se konzumiranje marshmallowa, upozorila je nutricionistica.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki