Do koje dobi beba može spavati s roditeljima: optimalni brojevi

Pitanja u vezi sa zajedničkim spavanjem – njegova izvedivost, mogućnost i trajanje – trebaju se rješavati na individualnoj osnovi.

Jednostavno ne postoji univerzalni odgovor koji bi odgovarao svima odjednom.

Najbolja opcija za rješavanje ovog problema je savjetovanje s pedijatrom. Liječnik promatra dijete od rođenja, svjestan je njegovog zdravstvenog stanja i individualnih razvojnih karakteristika.

Stoga, vrijeme kada je vrijeme da beba spava odvojeno od roditelja, njegova majka i otac moraju sami odrediti.

Optimalna dob u kojoj možete početi odvikavati bebu od zajedničkog spavanja smatra se godinu i pol.

Dječja soba
Fotografija: © Belnovosti

Do tog vremena dijete se prestaje buditi noću kako bi pilo ili jelo, što samo pridonosi brzoj prilagodbi na odvojeno spavanje.

Ali postoje situacije u kojima se preporuča privremeno ostaviti dijete da spava s roditeljima.

To se odnosi na slučajeve kada je dijete rođeno prerano ili kada mlada majka ima nestabilnu laktaciju. Ako vaše dijete ne spava dobro, niču mu zubi ili je bolesno, također ne biste trebali žuriti da ga prebacite u odvojeni krevetić.

Na kraju, stručnjaci savjetuju da se ne odričete zajedničkog spavanja u razdoblju prilagodbe djeteta na vrtić jer će inače dijete živjeti u istoj sobi sa starijom djecom.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki