Što učiniti s djetetom koje se ne dogodi: ovaj savjet uvijek pomaže – čak i kod teškog napada bijesa

Svaki se roditelj prije ili kasnije mora suočiti sa situacijom kada dijete počne glumiti i odbijati poslušnost.

U takvim trenucima važno je ostati smiren i znati pravilno reagirati.

Što učiniti ako dijete ne sluša

Najsigurniji način da riješite situaciju je razgovor s djetetom.

Čak i ako je beba trenutno histerična, uzmite je u naručje i odvedite na sigurno mjesto, imenujte njene emocije, uvjerite je da razumijete njegovu ljutnju, ljutnju ili neki drugi negativan osjećaj i pričekajte dok te emocije ne izađu iz nje.

Kako se kontrolirati? Ne zaboravite da djetetov izljev nije povezan s djetetovim lošim manirama ili činjenicom da ste loš roditelj.

Dijete
Fotografija: © Belnovosti

Unutarnji razlozi doveli su do ovog stanja: vjerojatno je da je beba umorna, ima senzorno preopterećenje, u blizini je previše ljudi itd.

U svim tim slučajevima, histerija je fiziološka i psihološka značajka povezana sa starošću.

Isplati li se kazniti dijete?

Zaboravite na kazne, kao i moralizirajuće razgovore u takvim situacijama: oni ruše djetetovo povjerenje i pogoršavaju vaš odnos s njim.

Umjesto toga, komunicirajte s njim bez ponižavanja i poštujući njegov osobni prostor. Dajte mu do znanja da je važan i da njegovo mišljenje ima vrijednost.

Tada će mala osoba steći samopouzdanje, naučiti cijeniti sebe i razviti se u zdravu osobnost na koju će u budućnosti biti teško negativno utjecati.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki