Muffini od bundeve, lagani slatkiš za večernje želje

S bundevama radimo sve od juha i ukusnih rižota do pita. Pa zašto ne biste napravili i muffine?

One domaće muffini bundeve koje preporučujemo u ovom receptu vrlo su jednostavne i brze za pripremu. Tijesto je bez maslaca i mlijeka, dakle i bez laktoze. Samo pomoću multipraktika napravit ćemo divne muffine jarke boje i nježnog okusa zahvaljujući bundevi. Osim toga, bit će vrlo mirisne zahvaljujući dodatku cimeta i muškatnog oraščića.

Ove ukusne slastice možemo pripremiti za pripremu švedskog stola, kako za jesensku rođendansku zabavu, tako i za Noć vještica.

Materijali

250 gr. bundeva očišćena

200 gr. šećer

2 jaja

130 gr. ulje sjemenki

70 gr. krumpirov škrob

250 gr. brašno

16 gr. prašak za pecivo

Muškatni oraščić

Cimet u prahu

Za ukras

Šećer u prahu

Provedba

U zdjelu multimiksera razbiti jaja, dodati šećer i miksati. Dodajte ulje sjemenki i dodajte komadiće bundeve te ih nasjeckajte.

Zatim dodajte krumpirov škrob i sve promiješajte. Dodajte muškatni oraščić, cimet u prahu, brašno, kvasac i dobro promiješajte.

Uzmite kalupe za muffine i u svaki stavite po žlicu smjese. Stavite ih u pećnicu na 180°C i pecite oko 25 minuta. Kada su muffini gotovi, ostavite ih nekoliko minuta da se ohlade, a zatim ih izvadite iz kalupa.

Šećer u prahu pomiješajte s naribanim cimetom i time pospite muffine s bundevom.

Uživati.

jenny.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki