Završila je 1. Panhelenska konferencija o poremećajima prehrane

Udruga prijatelja oboljelih od poremećaja hranjenja “EPISTREFO” organizirala je pod pokroviteljstvom EKPA-e 1. Panhelensku konferenciju o poremećajima hranjenja, s ciljem upoznavanja s novim terapijskim pristupima i iskustvima oboljelih

THE Udruga prijatelja poremećaja prehrane (DPT) na prijedlog profesora psihijatrije g. Fr. Gonidaki i I. Michopoulos organiziran pod okriljem svog Medicinskog fakulteta EKPA the 1. Panhelenska konferencija o poremećajima prehrane (DPT ) od 13. do 15. rujna u bolnici ATTIKO.

Na službenom otvaranju Konferenciju su pozdravili rektor EKPA-e, predsjednik Medicinskog fakulteta EKPA-e, profesori-ravnatelji psihijatrijskih klinika, Dječjeg psihijatrijskog medicinskog fakulteta i osnivač 18 ANO. i na kraju od predsjednika Udruge, kolege gosp. Salavrakou El.

Konferencija je održana u dvije prostorije bolnice ATTIKO, a temeljem Programa održano je 11 radionica, 8 simpozija, 4 susreta besplatnih najava i otvorena posebna sesija na kojoj su sudjelovali znanstvenici specijalisti i roditelji članovi Udruge koji su prisustvovali sav rad Konferencije osim laboratorija. Ukupno je sudjelovalo oko 180 delegata koji su osim radionica prisustvovali 55 prijedloga koji na temelju podataka programa kaže da je njih 21 općenito upućeno na DPT, 13 na Anoreksija nervoza2 in psihogena bulimija2 in Epizodno prejedanjejedan u Ortoreksijajedan u vigoreksija, jedan unutra pretilost te oko 14 na različite teme vezane uz sadržaj Skupa.

U zaključku zabilježeni su svi novi terapijski pristupione nove posebne ponašanja koja se fokusiraju na sliku tijela a moguće je uključeno i u mentalne poremećaje iskustva liječenja iz inozemstva. Prema ocjeni znanstvenih organizatora skupa, profesora za DPT, 1. i 2. Psihijatrijske klinike EKPA, kvaliteta izlaganja bila je na visokoj razini, a većina izlaganja postavljena je na web stranicu EKPA. Udruga (www.epistrefo.gr) odakle ih mogu gledati svi zainteresirani. U objavi Udruge nema prijedloga za koje nije bilo dopuštenja za video snimanje od strane voditelja.

U otvorenoj sjednici na kraju Konferencije to je i učinjeno intervencija roditelja s osvrtom na iskustveno tretiranje specifičnijih i općih problema oboljelog, a na zatvaranju Konferencije govorili su glavni tajnik Udruge prijatelja oboljelih od poremećaja hranjenja „PISTRETO“, Ch. Smyrniotis, vezano uz probleme s kojima se Udruga susreće u promociji rješenja u prevenciji DPT-a, u liječenju pacijenata u sustavu javnog zdravstva i negativnim posljedicama ZakonaZa završetak psihijatrijske reforme“.

U priopćenju se navodi:

Naposljetku, u našoj procjeni na Konferenciji utvrđeno je da se sav ovaj znanstveni napredak koji su prezentirali izlagači ne koristi u liječenju oboljelih (čiji je broj u značajnom porastu) u mjeri u kojoj bi trebao, zbog ozbiljnog nedostatka terapeutskog osoblja i nedostatak infrastrukture.

„Vjerujemo da je masovno sudjelovanje delegata na 1. panhelenskom kongresu o PTSP-u i press konferencija EPISTREFO-a pridonijelo s jedne strane širenju specijaliziranih znanstvenih spoznaja, a s druge strane osvješćivanju društva i države kako bi promicati rješenja za probleme koji muče oboljele i njihove obitelji.»

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki