Trebate li mužu oprostiti prevaru: argumenti za “da” i “ne”

Brojna istraživanja iz područja psihologije pokazuju da je varanje muškaraca prilično česta činjenica.

Također, rezultati jasno i jasno govore kako je neuobičajeno da predstavnici jačeg spola budu vjerni samo jednoj ženi!

Zbog toga se postavlja vrlo zanimljivo pitanje: “Trebam li mužu oprostiti prevaru?”

Mišljenja ispitanih dama bila su podijeljena. Neki ljudi kažu “Da”, a drugi “Ne”. Pogledajmo argumente za obje pozicije.

Argumenti u korist opraštanja nevjere

Prva i glavna stvar koju sljedbenici “oprosta nevjere” primjećuju: oprost je potreban samoj ženi. I vrlo je teško raspravljati s ovim! Nije važno hoće li ostati u braku s tim muškarcem ili ne, ali će moralni teret postati mnogo manji. I, samim tim, bit će manje stresa.

Ljudi
Fotografija: © Belnovosti

Zarad prilike za izgradnju drugih, zdravijih i skladnijih odnosa. Još jedna činjenica koju ne treba odbaciti je mogućnost izgradnje vlastitog osobnog života nakon izdaje vašeg supružnika.

Uostalom, nitko ne može jamčiti da izdaja neće postati redovita i da se vaša voljena osoba neće pretvoriti u tiranina.

Stoga, ako odlučite prekinuti s varalicom, onda mu ipak trebate oprostiti. Barem zbog mogućnosti da budete sretni s drugom osobom.

Radi vlastite zaštite i integriteta. Ako pođemo od činjenice da su, prema mišljenju stručnjaka, muškarci poligamni, onda varanje za njih postaje svojevrsna tehnika upravljanja vlastitom ženom.

Većina argumenata muškaraca koji varaju: “Ona je previše dosadna”, “Želio sam raznolikost, ali s njom je to nemoguće”, “Umoran sam od nje” i tako dalje.

Odnosno, predstavnici suprotnog spola pronalaze ogroman broj razloga za opravdanje svoje izdaje. I stavi to kao krivnju pred svoju ženu.

Stoga se mora oprostiti. Ali samo da zaštitim sebe. Uostalom, davno je dokazano da manipulacija postupno uništava osobnost žrtve. I prestaje biti osoba koja je prije bila.

Radi zajedničke materijalne imovine. Možda se čini previše cinično, ali suvremeni je svijet vrlo okrutan po tom pitanju. Vrlo često, nažalost, žene su financijski ovisne o svom supružniku.

Dakle, ovdje ćete morati oprostiti samo radi očuvanja “imovine stečene u zajedničkom braku”. Jer skandali mogu dovesti do potpunog gubitka uobičajenog uspješnog života.

Strah od uništenja starog života i potreba za izgradnjom novog. Strah je vrlo, vrlo snažna emocija koja može potaknuti osobu na različite radnje. Pogotovo ako se radi o rušenju staroga i započinjanju novoga. U tom će slučaju oko 99% žena radije oprostiti svom supružniku „prevaru“, ali samo kako bi zadržale iluziju stabilnosti, smirenosti i blagostanja.

Argumenti protiv oprosta

Korištenje supružnikove izdaje kao poticaja da krenete dalje. Vrijedno je napomenuti da neke žene ne opraštaju izdaju samo iz razloga što im duševna bol pomaže da se poboljšaju: izgrade vlastiti posao, poboljšaju vlastite vještine, promijene svoj izgled i tako dalje.

Za njih je oprost znak slabosti. Uostalom, ako oproste, izgubit će neku vrstu “izvora snage”.

Varanje je sredstvo manipulacije od strane supruge. Da, da, to se događa.

Žena koristi samu činjenicu izdaje kako bi manipulirala svojim mužem kroz osjećaje krivnje.

Ciljevi kojima žena teži mogu biti različiti: od stjecanja potpune kontrole nad postupcima svog muža do nevoljkosti da samostalno odlučuje o vlastitoj sudbini i donosi sudbonosnu odluku.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki