Kako shvatiti da imate aferu s muškarcem koji nikada nije odrastao: znakovi “sindroma Petra Pana”

Za pojam “sindrom Petra Pana” trebali bismo biti zahvalni psihoanalitičaru Danu Kileyu. Koji je još 1983. objavio knjigu s tim naslovom.

Koristi se za označavanje “vječno mladih” ljudi, odnosno onih koji su odrasli, ali se ne mogu nositi s “životom odraslih”. Ne mogu kontrolirati svoje osjećaje i nisu u stanju preuzeti odgovornost za svoje postupke – kao rezultat toga, prisiljeni su se suočavati s poteškoćama kako u osobnom životu tako iu profesionalnim odnosima.

Sljedeći znakovi pomoći će vam da prepoznate partnera s ovim sindromom.

On će postati nešto

Muškarac “Petar Pan” sanja o tome da postane glumac, umjetnik, glazbenik, psiholog, pilot ili nešto treće. Često govori o tome kako će mu se život promijeniti nakon ostvarenja tog sna, ali ne čini ništa da to ostvari. Najčešće ne pristaje na “običan” posao.

Ima financijskih problema

“Petar Pan” stalno mijenja poslove ne pronalazeći odgovarajući, a novac troši bezobzirno zaboravljajući otplatiti kredite. Ne zna kontrolirati svoje financije i ne voli planirati, vjerujući da je to dosadno i da to rade samo odrasli.

Par
Fotografija: © Belnovosti

Uvijek je u društvu “toksičnog trija”

Alkohol, videoigrice i filmovi za odrasle stalni su pratioci takvih muškaraca. Njima su ti “dodaci” potrebni kako bi se odvojili od stvarnosti i izbjegli intimnost.

Nepouzdan je

Ne možete se osloniti na partnera s ovim sindromom: čak i ako obeća, neće vas dočekati u zračnoj luci ili otpratiti liječniku. A onda će početi obezvrjeđivati ​​vaše probleme, uvjeravajući vas da nisu toliko značajni.

Za sve ima opravdanje

Imao je problema: mačka mu se razboljela, susjedi su poplavili kuhinju, majka ga je molila da dođe po injekciju, a šef ga je tjerao da radi vikendom. Stoga nije mogao ispuniti svoje obveze i održati obećanja. I iako razumije da to drugima stvara neugodnosti, vjeruje da ima pravo na popustljivost, jer je situacija bila izvan njegove kontrole.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki