Kako pravilno uklopiti svijetli dekor u interijer: zbog pogrešaka stan će se pretvoriti u buvljak

Većina vlasnika stanova ukrašava svoje domove u minimalističkom stilu, čije su značajke lakonizam, jednostavnost i svijetle nijanse.

Istodobno, takav se interijer može činiti dosadnim i dosadnim, zbog čega stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, dizajnerica Yulia Tychino savjetuje da ga nadopunite svijetlim dekorom.

Kako bi ova kombinacija izgledala lijepo i skladno, pridržavajte se sljedećih pravila.

Koristite neutralnu bazu

Ako odlučite koristiti svijetle dodatke, pobrinite se za neutralnu pozadinu – neka zidovi, tekstil i veliki namještaj budu bijeli, pješčani ili sivi (možete odabrati bilo koju drugu svijetlu osnovnu nijansu).

Držite se ritma

Svijetli akcenti postavljaju vizualni ritam: postavite subjekt tako da pogled, prelazeći s jedne stvari na drugu, prati ravnu liniju ili jednostavnu geometrijsku putanju (obično gore-dolje).

Posuđe
Fotografija: © Belnovosti

Istaknite svjetlom

Da biste istaknuli zasebni svijetli pribor, upotrijebite rasvjetu. Da biste to učinili, pozovite u pomoć zidni svijećnjak i stropne reflektore, čija se svjetlost može usmjeriti na sliku koja visi na zidu, a knjige, figurice i druge sitnice možete staviti na stol pored prozora.

U blizini možete ostaviti i stolnu lampu kako bi osvijetlila te detalje navečer, kada prirodno svjetlo više ne prodire u prostoriju.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki