Rižina dijeta: kako smršaviti i poboljšati zdravlje

Postoji mnogo različitih dijeta koje potiču mršavljenje, a jedna od njih je rižina dijeta.

Riža je zdrav i hranjiv proizvod koji sadrži makro i mikroelemente potrebne tijelu.

Zato se rižina dijeta koristi ne samo za gubitak suvišnih kilograma, već i za jednostavno čišćenje organizma od štetnih tvari.

Posebnost dijete je u tome što postoji nekoliko varijacija, a svatko može odabrati onu koja mu odgovara. Na primjer, trajanje dijete može varirati – može trajati 3 dana ili 40.

Što rižinu dijetu čini učinkovitom? Prije svega, riža su spori ugljikohidrati koji tijelu daju osjećaj sitosti.

žitarice
Fotografija: © Belnovosti

Riža će pomoći u jačanju imunološkog sustava, dati koži zdrav izgled, a tvari sadržane u njoj blagotvorno će djelovati na živčani sustav.

Uz dugotrajnu konzumaciju riže, potrebno je koristiti laksative, jer riža može izazvati stagnaciju u gastrointestinalnom traktu.

Rižina dijeta također ima kontraindikacije, kao i svaka druga dijeta. To uključuje zarazne bolesti, dijabetes, trudnoću i dojenje te probleme s gastrointestinalnim traktom.

Kako biste smanjili stres za tijelo tijekom rižine dijete, u prehranu možete uključiti sušeno voće. Također, ne zaboravite na vitaminske komplekse.

Dijeta s rižom savršena je za dane posta, koji se mogu provoditi jednom tjedno.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki