Trebate li šank: modni trend koji nije ni koristan ni udoban

Sve ljude možemo podijeliti u dvije vrste: neki ne obraćaju pozornost na modne trendove u dizajnu interijera, dok drugi pokušavaju urediti svoje domove, vođeni slikama iz sjajnih časopisa.

Ali vrijedi zapamtiti da u prekrasnom stanu nećete samo biti fotografirani, već i živjeti.

Stoga je stručnjak iz internetske publikacije BelNovosti, dizajnerica Yulia Tychino, predložila raspravu o tako popularnom dizajnerskom rješenju kao što je šank – možda ćete ga odbiti instalirati kada saznate više o njegovoj nepraktičnosti.

U pravilu se ovaj “objekt” može vidjeti u malim kuhinjama koje nemaju dovoljno prostora za puni stol za blagovanje. Ne manje često, šank se nalazi u studio apartmanima – ovdje se koristi kao sredstvo za zoniranje prostora.

Njegova neosporna prednost je stilski izgled: uz pomoć šanka lako je interijeru dodati dašak šika i nemara.

Kuhinja
Fotografija: © Belnovosti

Zatim postoje samo nedostaci: prema vlasnicima šanka, vrlo je nezgodno koristiti. Ometa i “odsijeca” prostor prostorije, zbog čega je neprikladno kuhati ili jesti iza njega.

Tako se ispostavlja da šank ne obavlja nikakve funkcije – osim možda estetskih.

Umjesto toga, stručnjak savjetuje da pobliže pogledate otočni set koji sadrži funkcije nekoliko predmeta odjednom: ovo je stol za blagovanje, radno mjesto i željeni pult.

Kuhinjski otok pruža dovoljno prostora za sve aktivnosti: jelo, kuhanje i rad.

Konačno, otok pruža mogućnost podjele prostora na zone i služi kao prikladan sustav za pohranu: mnoge ladice i police omogućuju učinkovito postavljanje hrane i posuđa.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki