Kako organizirati prostor u jednosobnom stanu: savjetuje dizajner

Organiziranje prostora u jednosobnom stanu nije lak zadatak.

Glavno pravilo je iskoristiti svaki centimetar prostora što je moguće učinkovitije.

Prvo morate definirati zone. Jednosobni stan obično ima spavaću sobu, dnevni boravak, kuhinju i hodnik. Jasno zoniranje pomoći će vratiti red i vizualno povećati prostor.

Bolje je početi od hodnika. Trebalo bi biti dovoljno prostora za pohranu vanjske odjeće i cipela.

Praktično rješenje bilo bi ugraditi ugradbeni ormar, kompaktne police ili vješalice, savjetuje Yulia Tychino, stručnjak za internetsko izdanje BelNovosti na području dizajna i dizajna interijera.

apartman
Fotografija: © Belnovosti

Kako biste učinkovito iskoristili svaki centimetar, preporuča se razmisliti o multifunkcionalnim komadima namještaja. Na primjer, krevet s ladicama za posteljinu, stolić za kavu na kotačićima, koji se po potrebi pretvara u stol za blagovanje.

Za zoniranje dnevnog boravka i spavaće sobe optimalno je koristiti klizne pregrade. Omogućuju vam da kombinirate prostor ili ga podijelite ako je potrebno.

U dnevnoj sobi preporučljivo je dodijeliti ugodan kutak za opuštanje s kaučem, foteljama i stolićem za kavu. Ostatak prostora može se iskoristiti za radni kutak ili kutak za hobije i kreativnost.

Organizacija spavaće sobe u jednosobnom stanu zahtijeva posebnu pozornost na skladištenje i kompaktnost. Bolje je odabrati minimalistički krevet, bez ukrasa. Posteljina se sprema u ladice ispod kreveta. Stavite odjeću u modularni ormar, dodajte košare na izvlačenje i unutarnje pregrade ako je potrebno.

Uz pravilan raspored, čak iu jednosobnom stanu možete opremiti potpuno opremljenu kuhinju. Tajna je u pravilnom korištenju okomitog prostora. Police, zidni ormarići i ladice pomoći će vam da smjestite sav potreban kuhinjski pribor i proizvode.

Prilikom uređenja interijera jednosobnog stana važno je pametno koristiti svjetlo i boje.

Obilje prirodnog svjetla vizualno će proširiti prostor. Prozore biste trebali maksimalno iskoristiti postavljanjem laganih, laganih zavjesa. Umjetno svjetlo treba biti mekano i raspršeno.

Shema boja značajno utječe na percepciju prostora. Svijetle boje vizualno povećavaju prostoriju. Tamne, naprotiv, čine ga manjim. Učinkovito je koristiti kontrastne boje za zoniranje. Na primjer, svijetli zidovi i tamni namještaj.

Najbolja opcija za jednosobni stan je minimalizam u dekoru s maksimalnom funkcionalnošću svakog elementa. Lakonski oblici namještaja i odsutnost nepotrebnih detalja pomoći će vizualno proširiti prostor.

Glavna stvar u organizaciji jednosobnog stana je pažljivo razmisliti o funkcijama svake zone i odabrati višenamjenski kompaktni namještaj. Tada će se čak i minimalna površina pretvoriti u ugodan dom.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki