Cipele od patlidžana sa apakom i suhim anhotor sirom

Cipelice od patlidžana u vrlo ukusnoj varijanti s apakom i suhim cvjetnim sirom.

od strane Dine Nikolaou

Spremno za 1:20′

Materijali

4 male tikvice od patlidžana

60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

180 g apaki, na sitne kockice

1 suhi luk, nasjeckan

1 mrkva, naribana

2 svježe rajčice, naribane

200 g suhi cvjetni sir, naribani

½ vezice peršina (samo listovi), nasjeckanog

sol, svježe mljeveni papar

Postupak

Zagrijte pećnicu na 200°C. Patlidžane operite i osušite te ih okomito prepolovite nožem. Zarežite im mrvice poprečno i poškropite s malo maslinova ulja. Posolite i popaprite te pecite u pećnici 25-30 minuta.

Zagrijte preostalo maslinovo ulje u tavi koja se ne lijepi. Dodajte luk, posolite ga i pirjajte 3-4 minute dok ne omekša. Dodajte apaki i nastavite pirjati još 2 minute.

Dodajte mrkvu, rajčice, začinite solju i paprom i pustite da se kuhaju 10 minuta. Maknite posudu s vatre i dodajte peršin i pola sira. Dobro promiješajte.

Izvadite patlidžane iz pećnice i žlicom pritisnite njihovo meso kako biste napravili mjesta za nadjev. Napunite do vrha nadjevom, pospite preostalim krem ​​sirom i vratite u pećnicu. Pecite 30 minuta dok patlidžani lijepo ne porumene.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki