U novogodišnjoj noći čak i ljubitelji zdravog načina života priuštili su si nezdravu salatu ili čašu šampanjca.
Ali u svemu se moramo sjetiti umjerenosti.
Ako pretjerate s nezdravom hranom i alkoholom, možete završiti sa “sindromom blagdanskog srca”.
Ali za ovu bolest samo ime može izgledati smiješno. U stvarnosti je sve mnogo tužnije. Kao rezultat toga, mogući su ozbiljni zdravstveni problemi.
Doktorica medicinskih znanosti Oksana Drapkina rekla je jednostavna pravila za sigurnu gozbu kako bi se spriječili problemi s dobrobiti.
Više o tome piše KP.RU.
Kao što je stručnjak primijetio, na praznik ne biste trebali gladovati prije gozbe. Važno je doručkovati i ručati kako se navečer ne bi prejedali.
Situaciju pogoršavaju velike doze kofeina, alkohola i obilje masne i slane hrane. Stoga ih je bolje odbiti.
Osim toga, morate se više kretati. Ozbiljna opterećenja su kontraindicirana. Treba izbjegavati podizanje teških predmeta i saginjanje.
Stres također može pogoršati stanje. Ako vas nešto muči, bolje je prošetati na svježem zraku, raspakirati darove ili pogledati omiljeni film.
Nemojte pretjerivati s lijekovima. Pritom je važno ne dovesti se u stanje u kojem bi vam mogli zatrebati. Ako je potrebno, bolje je kontaktirati stručnjake.
Prethodno smo vam rekli kako ne pretjerati s pićem za blagdanskim stolom.