Mikrovalna pećnica: greška koju ne smijemo činiti kada zagrijavamo hranu

Ostalo vam je hrane od prethodnog dana i želite je podgrijati? Jednostavno rješenje su mikrovalne pećnice. Odmah uzmemo tanjur, stavimo ga u mikrovalnu i… spremni za jelo za samo nekoliko minuta. Ipak, ne smijemo zanemariti provjeru nekih sigurnosnih pravila korištenja uređaja koja možemo izbjeći.

Kad tanjur stavimo u mikrovalnu pećnicu, nastojimo ga ne pokriti. Prema stručnjacima, to je pogrešno iz mnogo različitih razloga. Zato preporuča poklopac, čak i na tanjuru.

Što dobivamo pokrivanjem našeg plovila:

Prvo, naša hrana se ravnomjerno zagrijava. Poklopac zadržava vlagu i pravilno je raspoređuje po posudi. Tako nećemo imati tanjur u kojem hladna hrana zagori kad je izvadimo iz mikrovalne. U isto vrijeme, kada je ista temperatura u cijeloj posudi, sve bakterije koje su se mogle razviti na vašoj hrani tijekom boravka u hladnjaku također su ubijene.

Vlaga koja se širi na tanjur s poklopca omogućuje našoj hrani da zadrži vlagu dok se zagrijava i da se ne osuši.

Treće i najvažnije: kapa nas štiti od nezgoda. Kada je hrana pokrivena, teško da će se izliti iz posude, što će uzrokovati poteškoće u čišćenju naše pećnice. Pogotovo ako grijemo hranu u zajedničkoj mikrovalnoj pećnici, uopće ne bismo željeli ovakve nezgode!

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki