Čemu dovodi pijenje alkohola u malim količinama?

Znanstvenici iz Kanade naveli su opasnosti i dobrobiti pijenja malih doza alkohola. Odgovarajuća meta-studija objavljena je u Early Viewu.

Prema radu, autori su analizirali 6000 članaka objavljenih od 2017. do 2021. i odabrali 14 meta-analiza. Na temelju rezultata istraživanja znanstvenici su zaključili da se s povećanjem konzumacije alkohola povećava vjerojatnost razvoja određenih bolesti. Istodobno su pronašli primjere da pijenje malih doza alkohola izaziva razne poremećaje.

Ljudi s ovom bojom očiju najveći su alkoholičari

Prema njihovim podacima, koji se temelje na analiziranim materijalima, muškarci koji popiju standardnu ​​dozu alkohola dnevno imaju veću vjerojatnost da obole od tuberkuloze, dijabetesa, epilepsije, hipertenzije, nekih vrsta raka, a također se suočavaju i s drugim bolestima. Istodobno ih je ista količina alkohola zaštitila od moždanog udara.

Također se primjećuje da pijenje u malim količinama smanjuje vjerojatnost koronarne bolesti srca i moždanog udara kod muškaraca i žena, kao i dijabetesa i pankreatitisa kod žena.Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki