7 stvari o kojima treba razgovarati s partnerom prije nego što dobijete dijete

Ako ste dovoljno sretni da se nađete u romantičnoj vezi s nekim s kim se osjećate istinski sretnim, tada biste trebali biti zahvalni. Imate nešto što većina ljudi godinama pokušava pronaći. Pazite da ih ne uzimate zdravo za gotovo.

A ako ste još sretniji da se vaša veza nastavi do te mjere da vi i vaš partner počnete razgovarati o , onda znate da stvari stvarno postaju ozbiljne. Ipak, treba imati na umu da što dublje ulazite u svoju vezu, to će vaše obaveze biti teže. A ove odgovornosti nisu stvari koje želite olako shvatiti.

Evo nekih tema o kojima biste vi i vaš partner trebali razgovarati prije nego što zapravo dobijete djecu:

1. Vaše mišljenje o disciplini

Odgajanje djeteta bit će teško kada niste na istoj strani s partnerom. Uvijek biste trebali razgovarati o tome kakav roditeljski pristup želite koristiti za svoje dijete dok odrasta.

Pogledajte više:

2. Vaše financijske navike i vrijednosti

Imati dijete može biti skupo. Ne možete se zavaravati da možete odgojiti dijete samo s ljubavlju. Morate razgovarati o tome kako ćete oboje upravljati svojim financijama kada u vašu obitelj dođe još jedan član.

3. Vaša očekivanja od vašeg odnosa nakon rođenja djeteta

Vaš će odnos doživjeti neke promjene nakon što dobijete dijete. I trebate razgovarati o očekivanjima koja imate jedno od drugoga kako biste oboje bili na istoj stranici o tome.

4. Vaši osjećaji o vlastitom odgoju

Bit će trenutaka kada ćete htjeti podijeliti priče o vlastitom djetinjstvu kako biste svom partneru dali perspektivu o tome kakav biste roditelj sami željeli biti.

5. Vaše mentalno zdravlje

igrat će vrlo veliku ulogu u roditeljstvu. I ako niste spremni suočiti se s demonima koji možda žive u vašem umu, možda bi bilo najbolje da za sada odustanete od djeteta.

Pogledajte više:

6. Kako ćete se nositi s nedostatkom sna?

Nećete puno spavati nakon što kod kuće dobijete novorođenče. I morat ćete razgovarati o tome što oboje možete učiniti kako biste ublažili nelagodu povezanu s nedostatkom sna.

7. Kako ćete se nositi sa svojom karijerom u budućnosti

I naravno, imati dijete može promijeniti planove za karijeru koje ste si postavili. Važno je razgovarati o tome kako će se vaše karijere razvijati dok pokušavate zajedno odgajati dijete.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki