Znanstvenici: Šalica ovog čaja dnevno sagorijeva višak masnoće




Fotografija: Jill Wellington/Pixabay

Nova studija pokazuje da redovita konzumacija može pružiti zaštitu od neurodegenerativnih bolesti, uključujući Alzheimerovu i Parkinsonovu bolest. Antioksidansi prisutni u zelenom čaju pomažu u smanjenju oksidativnog stresa i upale u mozgu, za koje se zna da doprinose ovim stanjima.

Pogledajte više:

Osim svojih kognitivnih prednosti, zeleni čaj je već dugo hvaljen zbog svoje sposobnosti da pomogne u mršavljenju, piše Sanctuary Life.

Nova studija dodatno je potvrdila ove tvrdnje jer je pokazala da kombinacija katehina i može potaknuti metabolizam i poboljšati oksidaciju masti. Uključivanjem zelenog čaja u uravnoteženu prehranu ljudi mogu učinkovitije postići svoje ciljeve mršavljenja.

Iako zeleni čaj nudi nevjerojatne prednosti, ne treba ga smatrati čudotvornim lijekom. Umjesto toga, treba ga promatrati kao komplementarni dodatak zdravom načinu života. Kao i kod svakog pića, umjerenost je ključna i pojedinci bi se trebali posavjetovati sa zdravstvenim djelatnikom kako bi odredili odgovarajuću količinu na temelju svog zdravstvenog stanja.

Pogledajte više:

Zaključno, nova studija pruža uvjerljive dokaze da zeleni čaj može uvelike pomoći kognitivnom zdravlju, kontroli tjelesne težine i potencijalno ponuditi zaštitu od neurodegenerativnih bolesti.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki