3 namirnice koje biste trebali jesti nakon četrdesete

Bazalni metabolizam počinje se smanjivati ​​nakon 40. godine, razina estrogena opada, a elastičnost krvnih žila se smanjuje. Sve to otežava mršavljenje i povećava rizik od raznih bolesti. Ali malim promjenama u svakodnevnoj prehrani možete održati svoje tijelo zdravim i punim energije.

Ovdje pogledajte koje namirnice morate konzumirati:

Avokado

Ovo voće, karakterističnog neutralnog okusa maslaca, spada u kategoriju superhrane jer u sebi sadrži mnoštvo nutrijenata koji potiču dobro zdravlje. 100 grama avokada sadrži 160 kalorija, 9 grama ugljikohidrata, 7 grama vlakana, 2 grama proteina i 15 grama mononezasićenih masnih kiselina. Doprinosi nesmetanom radu probavnog sustava, sniženju krvnog tlaka, smanjenju ukupnog kolesterola, a pritom povećava osjećaj sitosti, čime se ograničava potreba za jelom nekoliko sati nakon toga.

Grah

Suhi grah je vrlo nutritivno vrijedna namirnica, a to se ogleda u činjenici da se nalazi u podnožju mediteranske piramide, odnosno spada među namirnice koje treba što češće konzumirati. Važan je izvor proteina, vitamina, dijetalnih vlakana. Također su bogate antioksidansima, mineralima poput kalcija, željeza, kalija i dr., kao i slobodnim nezasićenim masnim kiselinama. Imaju vrlo malo natrija i gotovo nimalo kolesterola.

kvinoja

Cjelovite žitarice, kao što je kvinoja, osiguravaju bitne vitamine, minerale i vlakna, koji pomažu regulirati probavni sustav i održavaju osjećaj sitosti dulje tijekom dana. Ima više proteina od ostalih žitarica i potpuni je protein, što znači da sadrži svih devet esencijalnih aminokiselina koje tijelo treba. Ne sadrži gluten.

marieclaire.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki