Boca pop vina u novogodišnjoj noći za mnoge je tradicija kada sat otkuca dvanaest. Jeste li već otvorili svoju bocu šampanjca i više nema mjehurića? Jednostavnim trikom možete učiniti da pjenušavo piće ponovno zablista!
Sastojak
Vaš šampanjac više ne sadrži mjehuriće? Uz malo sreće, sve što trebate učiniti je uroniti u svoj kuhinjski ormarić i pronaći svoj spas: grožđice. Osušeno grožđe je sve što vam treba da oživite svoj šampanjac ili neko drugo pjenušavo piće.
Sve što trebate učiniti je ubaciti grožđice u bocu i pustiti da odrade svoj posao nekoliko minuta. Tada će vaš šampanjac ponovno klokotati kao i obično – ili barem više nego prije. Kako je to moguće? Jako jednostavno. Preostali ugljični dioksid lijepi se za ove grebene bobice i ponovno se stvaraju mjehurići kada se oslobodi. Grožđice ne dodaju dodatni ugljični dioksid, već potiču tvar da ponovno zapišta.
Ulazak u novu godinu uz prasak
Ipak, potreban je određeni oprez. Pazite da nikad ne zatvorite bocu pjenušavog vina s grožđicama čepom ili čepom. Količina ugljičnog dioksida može uzrokovati znatno povećanje pritiska, uzrokujući da vaša boca eksplodira. A to nije baš ono što mislimo pod fantastičnom Novom godinom…
Izvor: Kookfans | Slika: Gossip Girl