Zeleni grah s perlicama graha

Mahune se skladno slažu s perlama i čine savršen ručak. Dodajte i malo fete u svoje jelo.

od Sotiris Evangelos

Spremno za 1:40′

Materijali

½ kg svježeg mahunarskog graha, unutarnje voće

1 veliki luk, nasjeckan

2 češnja češnjaka nasjeckana

1 žličica juha od paste od rajčice

1 kg mahuna, svježih, očišćenih

1 mrkva, narezana na ploške

2 krumpira oguljena, narezana na kockice

2 zrele rajčice, nasjeckane

1 vezica peršina, nasjeckanog

1 šalica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

sol, svježe mljeveni papar

Postupak

U lonac s kipućom vodom uspite zrnasti grah i blanširajte ga 5-10 minuta. Procijedite i pustite da se ocijede. U istom suhom loncu zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri i pirjajte luk, češnjak i pastu od rajčice uz stalno miješanje lopaticom 3 minute.

Dodajte zelene mahune, kuglice, mrkvu i krumpir, nastavljajući miješati s vremena na vrijeme. Dodajte nasjeckanu rajčicu, peršin, sol, papar, čašu vode i pustite da jelo prokuha.

Zatvorite poklopcem i pirjajte na laganoj vatri oko 1 sat ili dok jelo ne pusti ulje. Grah i perle poslužite na tanjurima poškropljenim s malo sirovog maslinovog ulja, malo nasjeckanog peršina i popraćeni svježim kruhom od dizanog tijesta i feta sirom.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki