Ražnjići od ćufti i jogurta | zarpanews.gr

Kobasica, predjelo koje svi volimo, pretvara se u kefte i postaje naša inspiracija za slastan recept.

od strane Dine Nikolaou

Spreman za 45′

Materijali

1 velika ćufta od kobasice, u 4 komada

4 pite za ražnjiće

½ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

200 g jogurt

4 rajčice, okomito prerezane na pola

1 tanko narezan luk

3 žličice žlica nasjeckanog peršina

malo sumaka

2 komada pergament papira izrezati na komade

sol, svježe mljeveni papar

Postupak

Zagrijte pećnicu na 180°C. Pleh od pećnice obložite neljepljivim papirom i posložite kobasice. Pecite ih 15-20 minuta, pazeći da ih jednom ili dvaput okrenete da se ispeku sa svih strana.

Maknite lim i uključite pećnicu na roštilj. Izvadite kobasice iz lima za pečenje i rasporedite pite i rajčice prerezanom stranom prema gore. Premažite s malo maslinovog ulja i stavite lim u pećnicu 4-5 minuta.

Izvadite lim, okrenite pite i rajčice na drugu stranu, premažite s malo maslinovog ulja i vratite u pećnicu na 2-3 minute.

Za posluživanje prvu pitu namažite velikom žlicom jogurta. U sredinu stavite komad pečene kobasice, dvije pečene rajčice, malo luka i malo peršina. Posolite i popaprite, pospite s malo sumaka i omotajte papirom za pečenje. Nastavite s preostalim ražnjićima i odmah poslužite.

Savjeti

Pahuljaste, kvalitetne pite dat će još ukusniji rezultat!

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki