Dobro je znati: to znači da uvijek dobivate 15% popusta u H&M-u

Volimo modu i kupnju novih artikala. A, pogotovo kada uz to dobijemo i lijep popust! Ali nabava velike količine nove odjeće naravno nije održiva i postoji problem H&M smislio nešto. To vam omogućuje da uštedite novac na predaji stare odjeće – bez obzira na stanje. Na taj način činimo nešto dobro za prirodu i za svoj novčanik. I volimo to!

Odjeća, odjeća i još odjeće

Iako volimo modu i radije pratimo najnovije trendove,… brza moda veliki utjecaj na okoliš i klimu. Jer koliko često kupujete odjeću koju jedva nosite ili na kojoj je cjenik još uvijek pričvršćen za predmet u vašem ormaru? Industrija odjeće sada čak proizvodi više emisija CO2 nego zrakoplovstvo diljem svijeta. Wow! Stoga je iznimno važno odjeću reciklirati i dati joj drugi ili čak treći život – a H&M je već 2013. smislio nešto o tome.

S konceptom ‘Zatvorimo petlju’, kante za odjeću postavljene su diljem svijeta za doniranje odjeće koju više ne nosite, koja je stara, polomljena ili istrošena. Da, dobro ste pročitali: svaka odjeća je dobrodošla. A lijepo je to što dobijete jedan sa svakom donacijom Kupon za popust od 15 posto prima!

@arantxastijnberg Tako je lijepo kada još uvijek dobijete nešto zauzvrat za sav taj nered… 😅 Pa evo #hmsale #sale #discount #hmhaul #hmtryon #shoplog ♬ Estetika – Tollan Kim

Štedi novac

Stoga dobro pregledajte svoje ormare, postavite svoj Vinted račun na ‘odmor’ i izvadite staru i oštećenu odjeću iz smeća, jer ta odjeća vrijedi! Provjerite jeste li sakupili svu rabljenu odjeću u vrećicu i donirajte je u kantu za odjeću u poslovnici H&M-a. Dobit ćete kupon s popustom od 15 posto koji možete iskoristiti za sljedeću kupnju artikla po vašem izboru. Wow!

Ostali koncepti održivosti

Od 2021. H&M poduzima ozbiljne korake na polju održivosti. Na primjer, okruženje ‘Rental area’ i ‘Repair & Remake’ prethodno su predstavljene u glavnoj trgovini na Kalverstraatu. U Rental zoni možete unajmiti ikonične komade iz prethodnih i trenutnih kolekcija H&M-a, a u Repair & Remake možete dati popraviti svoje vlastite predmete ili ih transformirati u nešto novo. Na ovaj način ne morate bacati svoju staru odjeću, već možete malo duže uživati ​​u njoj.

Osim toga, H&M je 2022. otvorio prvi Resell odjel u renoviranoj trgovini na sjeveru Amsterdama. Osim aktualnih ženskih, muških i dječjih kolekcija, od sada možete kupiti i prodati rabljenu odjeću. Ovdje možete tražiti unikatne dragulje koji se više ne prodaju u drugim trgovinama ili predati vlastitu odjeću koju više ne nosite. Na Resell odjelu nećete pronaći samo H&M artikle: dobrodošla je sva odjeća koja odgovara aktualnoj sezoni. Mi smo navijači!

Izvor: Fem Fem | Slika: Adobe Stock

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki