Palačinke sa brašnom od slanutka bez jaja i bez glutena

Ako tražite zdravu ideju za doručak bogat proteinima i ukusan doručak, ne tražite dalje, imamo recept za vas: palačinke od slanutka sa samo 3 sastojka. Možete ih učiniti slatkima dodavanjem smeđeg šećera ili javorovog sirupa ili ih možete poslužiti slane sa soli i paprom.

Mogućnosti uživanja u njima i izbori preljeva su beskonačni. Danas preporučamo ukusnu verziju s maslacem od kikirikija i svježim voćem. Po želji dodajte otopljenu čokoladu ili komadiće čokolade za ukusniji doručak, možda za vikend. Palačinke možete poslužiti i s domaćim džemom ili pekmezom od marelica. Također su savršeni s humusom od slanutka za super hranjiv doručak.

Materijali

120 g prosijanog brašna od slanutka

230 g vode

10 gr. javorov sirup

20 gr. ulje od kikirikija ili suncokretovo ulje + još za tavu

1 prstohvat soli

1 prstohvat kurkume po želji, za boju

Da ih pratim

Maslac od badema ili maslac od kikirikija

Svježe sezonsko voće

javorov sirup

Crna čokolada

Džem od kajsije ili neki drugi džem

Jogurt od kokosa

Provedba

U blenderu izmiksajte prosijano brašno od slanutka, vodu, ulje, sol, javorov sirup i kurkumu. Dobro tucite dok ne dobijete smjesu koja treba biti tekuća i homogena, ali ne vodenasta.

Zagrijte tavu koja se ne lijepi i kad se zagrije, ulijte žlicu ulja i dobro premažite površinu upijajućim papirom.

Sipati oko 55-60 gr. tijesto u sredinu i okrenite posudu da se tijesto rasporedi po cijeloj površini posude. Pustite da se peče oko 90 sekundi, dok se rubovi ne osuše i malo osuše. Zatim preokrenite palačinku i pecite još 30-60 sekundi s druge strane. Smanjite vatru ako tava postane prevruća. Isto radimo dok tijesto ne bude gotovo.

Palačinke stavite jednu na drugu na tanjur i pokrijte ih čistim ručnikom da ostanu tople.

Na kraju ih poslužimo s maslacem od kikirikija, javorovim sirupom, džemom od marelica, kokosovim jogurtom i svježim voćem.

Naša omiljena verzija je s maslacem od badema, bobičastim voćem, javorovim sirupom i čokoladom. Ove su palačinke također ukusne s karameliziranim jabukama i cimetom.

jenny.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki