Ne govorite ovu rečenicu svom djetetu dok jede: velika greška mnogih roditelja

Neki roditelji žele svoju djecu naučiti zdravoj prehrani što je ranije moguće.

I nema ništa loše u ovoj želji, jer zdrava hrana je ključ zdravlja.

Međutim, neke majke i očevi očito odlaze predaleko, koristeći prilično opasne metode.

Popularan je trik sa “slatkom nagradom”: roditelji obećavaju da će svoje dijete počastiti čokoladom ili kolačem samo ako se pojedu juha, kaša i povrće.

hrana
Fotografija: © Belnovosti

Ovakav pristup može dovesti do neželjenih posljedica.

Opasna fraza za dijete koje jede

Polazeći od navedenog, dijete koje jede hranu ne bi smjelo reći sljedeće: “Dobit ćeš slatkiše samo ako pojedeš prvo i drugo.”

Naravno, u početku će ova metoda biti učinkovita. Dijete koje želi uživati ​​u kolaču uvijek će “na silu” pojesti jela koja mrzi.

Ipak, na kraju će beba formirati sljedeću procjenu: „Slatko je ukusno, zdravo je bezukusno“.

Kako dječak ili djevojčica budu stariji, nikad više neće voljeti zobene pahuljice i salate od povrća. Slatkiši će ostati dragocjena nagrada za dijete, za koje treba pojesti nešto neapetizirajuće.

Što roditelji trebaju učiniti

Ne biste trebali “podmititi” svoju bebu slatkišima. Umjesto toga, pokušajte dokazati djetetu da su brokula i heljdina kaša još uvijek ukusne.

Idealna opcija je vlastiti primjer. Jedite ispravno i uživajte u zdravoj hrani – a onda će vaša beba ponavljati za vama.

Da, ovaj se pristup teško može nazvati jednostavnim. Ali upravo to vam omogućuje da postignete željeni rezultat i naučite svog sina ili kćer da se zdravo hrane.

Međutim, ne biste trebali potpuno isključiti slatkiše iz bebine prehrane. S vremena na vrijeme svoje dijete treba razmaziti takvim delicijama.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki