Koji se slatkiši smatraju najzdravijima: rijetki znaju točan odgovor

Mnogi pristaše pravilne prehrane razvili su jasno uvjerenje: gotovo svi slatkiši su u najboljem slučaju beskorisni za tijelo, au najgorem su štetni za zdravlje.

Često je ova izjava istinita.

Iz tog razloga stručnjaci preporučuju ljubiteljima slatkog da više pažnje posvete voću i bobicama. Međutim, neke zdravstvene mogućnosti mogu biti čak i korisne.

Koje slatkiše možete jesti čak i uz pravilnu prehranu?

Čokolada

Potrebno je odabrati najmanje popularnu tamnu čokoladu s visokim udjelom kakaa. Ova slatkoća izuzetno je korisna za zdravlje.

slatkiši
Fotografija: © Belnovosti

Čokolada može poboljšati rad mozga i spriječiti razvoj demencije. Čokolada također zasićuje tijelo proteinima, vitaminima i željezom.

Marmelada

Jedina poteškoća je što možete konzumirati samo prirodnu marmeladu bez šećera ili bojila za dobrobit zdravlja.

U ovom slučaju neće biti rizika za vašu figuru i zdravlje.

Pasta od kikirikija

Ako kupite kvalitetan proizvod, bit će vrlo koristan dodatak vašoj prehrani. Maslac od kikirikija ima puno proteina, pa ga mogu konzumirati osobe koje se bave sportom.

Također, pasta često sadrži i druge korisne komponente. Ipak, prije kupnje prvo treba proučiti sastav – što je manje kemikalija i šećera, to je namirnica zdravija.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki