Kineski kupus uključen je u mnoga jela, ali unatoč njegovoj rasprostranjenosti, ne znaju sve domaćice odgovor na pitanje treba li povrće oprati prije upotrebe.
U međuvremenu, ne može biti neslaganja po ovom pitanju, jer je neophodno oprati “Peking”.
Činjenica je da su listovi kineskog kupusa složeni u slojeve, kao i kod bijelog kupusa, ali oni gornji nisu u stanju zaštititi unutarnje od prljavštine.
„Hvala“ za to je zbog njihovih karakteristika: listovi „Pekinga“ su jako uvijeni i ne prianjaju jedno uz drugo, što znači da se povrće lako „obraste“ prašinom tijekom zrenja.
No bilo bi pogrešno uroniti cijelu glavicu kupusa u zdjelu s vodom odjednom, jer bi većina tekućine u tom slučaju “migrirala” u posudu.
Umjesto toga, ili rastavite cijelo povrće na listove i operite svaki posebno ili operite tako da dobro raširite krunu i koristite prokuhanu vodu.
Nakon “postupka kupke” trebate okrenuti kupus naopako i lupkati ga dlanom kako biste se riješili vlage.
Ranije smo vam rekli kako oguliti lješnjake bez napora.