Isplati li se oprati kineski kupus prije jela: možda je dovoljno otkinuti gornje lišće?

Kineski kupus uključen je u mnoga jela, ali unatoč njegovoj rasprostranjenosti, ne znaju sve domaćice odgovor na pitanje treba li povrće oprati prije upotrebe.

U međuvremenu, ne može biti neslaganja po ovom pitanju, jer je neophodno oprati “Peking”.

Činjenica je da su listovi kineskog kupusa složeni u slojeve, kao i kod bijelog kupusa, ali oni gornji nisu u stanju zaštititi unutarnje od prljavštine.

„Hvala“ za to je zbog njihovih karakteristika: listovi „Pekinga“ su jako uvijeni i ne prianjaju jedno uz drugo, što znači da se povrće lako „obraste“ prašinom tijekom zrenja.

Kupus
Fotografija: © Belnovosti

No bilo bi pogrešno uroniti cijelu glavicu kupusa u zdjelu s vodom odjednom, jer bi većina tekućine u tom slučaju “migrirala” u posudu.

Umjesto toga, ili rastavite cijelo povrće na listove i operite svaki posebno ili operite tako da dobro raširite krunu i koristite prokuhanu vodu.

Nakon “postupka kupke” trebate okrenuti kupus naopako i lupkati ga dlanom kako biste se riješili vlage.

Ranije smo vam rekli kako oguliti lješnjake bez napora.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki