Vrlo jednostavno i hranjivo jelo s mahunarkama, špinatom i mljevenim mesom koje će obožavati cijela obitelj.
od strane Dine Nikolaou
Spremno za 1:40′
Materijali
500 g mljevena junetina
1 žličica juha od paste od rajčice
½ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 tanko narezan komorač
1 poriluk na kolutove
250 g crnooki grah
1 kg špinata očišćenog, krupno nasjeckanog
½ vezice nasjeckanog komorača
sol, svježe mljeveni papar
Postupak
Širi lonac stavite na vatru da se dobro zagrije do dimljenja. Dodajte mljeveno meso i kuhačom ili vilicom pecite dok ne pusti tekućinu i porumeni. Dodajte pastu i nastavite pržiti 1-2 minute.
Pospite maslinovim uljem i kad se zagrije dodajte komorač i poriluk. Pirjajte 6-8 minuta uz stalno miješanje kuhačom. Ulijte grah, začinite solju i paprom, dodajte vruću vodu dok grah ne bude pokriven i kuhajte na srednjoj vatri 30 minuta.
Dodajte špinat i miješajte dok ne uvene. Smanjite vatru i nastavite kuhati oko 20-25 minuta. Prije posluživanja umiješajte komorač.
časopis za masline.gr