Koliko često trebate mijenjati jastučnicu: odgovor će vas iznenaditi

Čista jastučnica jedna je od tajni ljepote lica. Na njemu ostaju masne mrlje i tragovi krema, maski, emulzija, kao i prirodnih izlučevina.

Kardiolozi su otkrili smrtonosni rizik dugog sna

Stoga jastučnica može postati leglo bakterija. Oni lako prodiru u dermis tijekom spavanja, nakon čega postaju uzrok osipa.

Da se to ne bi dogodilo, morate znati koliko često mijenjati navlaku jastuka za spavanje.

Većina ljudi mijenja i jastučnice zajedno s posteljinom. Rade to prema anketama svakih 10 dana.

Dermatolozi i kozmetičari kažu da je to pogrešno. Sljedeći odgovori vlasnika kuća uvršteni su na popis najpopularnijih kriterija “kada je vrijeme za promjenu jastučnica”:

Određivanje čistoće mirisom.
Određivanje čistoće na temelju boje.
Promjena posteljine prema rasporedu.

Zašto ne smijete spavati s nogama do vrata i još 4 zabrane

Svi ovi odgovori nisu u potpunosti točni. Američka akademija za dermatologiju govori o tome kako pravilno i koliko često mijenjati jastučnicu.

Njegovi stručnjaci kažu da svaki dan čovjek izgubi do 40.000 stanica kože. Također je poznato da čovjek provede najmanje 7-8 sati u krevetu. Zamislite da do 50% tih mrtvih stanica ostane na jastučnici.

Dakle, ako rijetko mijenjate jastučnicu tada će se pojaviti prištići i zanimljivo da će ih biti puno više na strani na kojoj spavate. Zato je pravovremena promjena posteljine vrlo korisna i važna za ljepotu.

Dermatolozi kažu da je jastučnicu potrebno mijenjati 2-3 puta tjedno. Ovo je najbolja prevencija osipa.

Kako brzo smršaviti dok spavamo

Također, odvojite vrijeme za temeljito čišćenje lica prije spavanja. Jastuk također treba zamijeniti, stručnjaci savjetuju da to učinite jednom u 1-2 godine.

Svakih 6 mjeseci operite ga ili odnesite na kemijsko čišćenje.

Najbolji materijal za jastučnice je svila. Jako su skupe, ali prirodno obogaćuju kožu molekulama svile, zaglađuju bore i daju licu prirodan sjaj./Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki