Sve što ste željeli znati o prijevozu mačaka u zrakoplovima: bez ovih informacija vlasnici mačaka to ne mogu učiniti

Što učiniti ako trebate putovati avionom, a nemate kome ostaviti svog ljubimca?

Ne brinite – nećete ga morati prijaviti sa svojom slikom, košarom, kartonom i malim psom.

Avioprijevoznici vam već dugo dopuštaju da u avion povedete svoje brkate prijatelje. U ovom ćemo članku govoriti o tome kako se pripremiti za let sa svojim ljubimcem.

Pobrinite se za udobnost brkatog “suvozača”

Zrakoplovne tvrtke diljem svijeta nude usluge prijevoza mačaka i pasa u kabini, no svaka ima svoja pravila i zahtjeve koji se moraju uzeti u obzir pri kupnji karata.

Mačka
Fotografija: © Belnovosti

Zahtjevi se općenito razlikuju s obzirom na veličinu kaveza za mačke, stoga izmjerite dimenzije svoje nosiljke prije leta kako biste bili sigurni da ispunjava zahtjeve zrakoplovne tvrtke.

Najvažnije je da je kavez dovoljno prostran i da vašem ljubimcu pruža udobnost tijekom leta – mačka bi se trebala moći slobodno kretati, ležati i ustati do svoje pune visine.

Obavite fizički pregled

Baš kao i ljudi, mačke moraju proći kontrolu putovnica prije leta. Da biste to učinili, trebat će vam veterinarska putovnica životinje.

Može se tražiti i potvrda veterinara na propisanom obrascu.

Preporuča se da se počnete pripremati za let najmanje dva mjeseca prije planiranog datuma polaska. Tijekom tog razdoblja potrebno je provesti dehelmintizaciju, primiti potrebna cijepljenja i proći karantenu.

Ranije smo govorili o tome kako pripitomiti odraslu mačku.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki