Tikvice punjene kremom od jaja i limuna

Tikvice od jaja su ukusne i gurmani ih obožavaju! Pokušajte ih napraviti i uživajte u njima za obiteljskim stolom uz sljedeći recept Eve Monoharis (Funky Cook)

Spremno za 1:40′

Materijali

6-8 okruglih tikvica

Za nadjev

400 g mljevena junetina

70g Karolina riža

1 glavica luka nasjeckana

2 češnja češnjaka sitno nasjeckana

4 mlada luka sitno nasjeckana

3 žličice juhe od kopra

4 žličice juha od peršina

1 žličica suhe slatke metvice

400 ml temeljca od svježeg ili ohlađenog povrća

80 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

sol, svježe mljeveni crni papar

Za kremu od jaja

2 žumanjka

1 žličica juha od kukuruznog brašna

2 limuna

sol, svježe mljeveni crni papar

Postupak

Žličicom izvadite tikvice od mrvica, ostavite 150g. iz njega i nasjeckajte ga.

U tavi zagrijte 2-3 žličice. maslinovog ulja na jakoj vatri i pirjajte mljeveno meso s lukom dok ne promijeni boju i ne osuši se. S vatre dodajte rižu, luk, mrvice od ostavljenih tikvica, kopar, peršin, češnjak, metvicu, sol, papar i 3 žličice. juha od maslinovog ulja.

Nadjenite tikvice i složite jednu do druge u vatrostalnu posudu, dodajte temeljac, preostalo maslinovo ulje, sol i papar.

Pirjajte na laganoj vatri oko 1 sat, ostavljajući hranu sa sokom koji će vam trebati za avgolemono kremu.

Za liker od jaja: U loncu pomiješajte 300 ml hladnog temeljca od jela, kukuruzno brašno, sol i papar, dodajte razmućene žumanjke i kuhajte dok se žumanjak ne stegne. Dodati limunov sok, umutiti da se homogenizira i preliti preko tikvica.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki