Tikvice od jaja su ukusne i gurmani ih obožavaju! Pokušajte ih napraviti i uživajte u njima za obiteljskim stolom uz sljedeći recept Eve Monoharis (Funky Cook)
Spremno za 1:40′
Materijali
6-8 okruglih tikvica
Za nadjev
400 g mljevena junetina
70g Karolina riža
1 glavica luka nasjeckana
2 češnja češnjaka sitno nasjeckana
4 mlada luka sitno nasjeckana
3 žličice juhe od kopra
4 žličice juha od peršina
1 žličica suhe slatke metvice
400 ml temeljca od svježeg ili ohlađenog povrća
80 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol, svježe mljeveni crni papar
Za kremu od jaja
2 žumanjka
1 žličica juha od kukuruznog brašna
2 limuna
sol, svježe mljeveni crni papar
Postupak
Žličicom izvadite tikvice od mrvica, ostavite 150g. iz njega i nasjeckajte ga.
U tavi zagrijte 2-3 žličice. maslinovog ulja na jakoj vatri i pirjajte mljeveno meso s lukom dok ne promijeni boju i ne osuši se. S vatre dodajte rižu, luk, mrvice od ostavljenih tikvica, kopar, peršin, češnjak, metvicu, sol, papar i 3 žličice. juha od maslinovog ulja.
Nadjenite tikvice i složite jednu do druge u vatrostalnu posudu, dodajte temeljac, preostalo maslinovo ulje, sol i papar.
Pirjajte na laganoj vatri oko 1 sat, ostavljajući hranu sa sokom koji će vam trebati za avgolemono kremu.
Za liker od jaja: U loncu pomiješajte 300 ml hladnog temeljca od jela, kukuruzno brašno, sol i papar, dodajte razmućene žumanjke i kuhajte dok se žumanjak ne stegne. Dodati limunov sok, umutiti da se homogenizira i preliti preko tikvica.
časopis za masline.gr