Koja 3 “bonusa” dobivaju vlasnici pasa: mišljenje stručnjaka

Ponekad nam se čini da od našeg odnosa s psom koristi samo ljubimac: redovito dobiva hranu, šetnju, toplo mjesto za život i našu ljubav.

Međutim, osoba također prima svoje beneficije.

O kojim “bonusima” vrijedi znati?

Stres će prestati uništavati vaše tijelo i živčani sustav

Poznato je da je kronični stres jedan od glavnih čimbenika pogoršanja funkcioniranja organizma u cjelini. Ne može svatko naučiti pravilno reagirati na to.

Ali pas nas može “naučiti” ovoj umjetnosti. Dovoljno je samo druženje s ljubimcem da zaboravite na neugodne događaje, kažu stručnjaci.

pas
Fotografija: © Belnovosti

Nedostatak usamljenosti i povezanih rizika

Mnogi ljudi niti ne shvaćaju da je usamljenost opasna pojava. Postoje istraživanja koja sugeriraju da usamljenost može biti čimbenik u razvoju moždanog udara, Alzheimerove bolesti i drugih opasnih bolesti.

Život sam također vodi u depresiju i skraćuje životni vijek. Pas će vas zaštititi od svih ovih neugodnih posljedica.

Postat ćeš druga osoba

Imati psa ne može ne promijeniti čovjeka. Prisutnost novog člana obitelji u kući onemogućit će odlazak na zabave do ranih jutarnjih sati i općenito će smanjiti količinu alkohola u vašem životu.

Naučit ćete bolje razumjeti ne samo životinje, već i druge ljude. Pas pomaže ljudima da postanu ozbiljniji, sabraniji i aktivniji.

Stoga se odraslim i odgovornim osobama s dovoljno vremena i sredstava svakako isplati imati kućnog ljubimca.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki