Koje se 3 sorte grožđa smatraju najrjeđim i neobičnim: ne znaju svi za to

Grožđe je izvrstan i ukusan proizvod, pa je aktivno zanimanje za njega lako objasniti.

Također, ne zaboravite da se grožđe aktivno koristi u vinarstvu.

Postoji mnogo varijanti proizvoda koje se razlikuju po okusu, veličini i području primjene. Neki od njih djeluju prilično iznenađujuće i zanimljivo.

Koje su sorte vrlo rijetke i neobične

“Vještičini prsti”

Grožđe s takvim egzotičnim imenom raste isključivo u Sjedinjenim Državama. Štoviše, samo je jedan proizvođač angažiran u tome.

grožđe
Fotografija: © Belnovosti

Bobice su u obliku ljudskih prstiju. Boja proizvoda – crna. Takav neobičan proizvod predstavljen je početkom 2000-ih. Ipak, prva prodaja krenula je tek nakon 2010. godine.

Zbog ograničene količine grožđa cijena je visoka. Vjeruje se da njegov okus pomalo podsjeća na šećernu vunu.

Rubinsko grožđe

Ova je sorta također uzgajana uz pomoć ljudi. Ova sorta se smatra najskupljom na svijetu. Cijena samo jedne hrpe prelazi pet tisuća dolara.

Međutim, ovo se grožđe smatra najukusnijim, slatkim i estetski privlačnim.

Rainbow grožđe

Ova biljna sorta nije tako rijetka kao prethodne, ali se također rijetko nalazi u slobodnoj prodaji. Posebnost grožđa je da svaka bobica ima svoju boju.

Okus proizvoda također se dosta razlikuje od uobičajenog. Vrijedno je napomenuti da je dugino grožđe vrlo dobra investicija za ljetnog stanovnika, jer može donijeti oko deset kilograma visokokvalitetne berbe po sezoni.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki