Ovih 7 trikova za kućanstvo spasit će vas mnogo muke

Umjesto da radite satima, možete magično skratiti vrijeme na, recimo, 30 minuta. Nema više gubljenja vremena na kupnju skupih proizvoda za kućanstvo ili pronalaženje izgovora da ne očistite kuću. Koristite ovih 7 i bit ćete zadovoljni.

1. Počnite rezati kruh od donje strane

Prvo odsijecanje gornje kore može uništiti cijelu štrucu (pogotovo kad je svježa). Umjesto toga, pokušajte rezati kruh počevši od donje strane kako biste zadržali oblik kruha. Samo ga preokrenite ili ostavite kruh sa strane.

2. Koristite 2 kante kada brišete pod

Ako želite ubrzati već ne tako zabavan proces, udvostručite kante. Prvu napunite čistom vodom, a drugu ostavite praznu. Ispustite prljavu vodu u drugu kantu, a voda u prvoj ostat će čista. Na taj način nećete morati trčati naprijed-natrag da promijenite vodu i nećete bacati prljavštinu uokolo.

Pogledajte više:

3. Koristite ocat kako biste se riješili mrlja na staklu

Napunite čašu vodom i vodom u jednakim omjerima. Pustite da se namače sat vremena, zatim temeljito izribajte staklo i isperite ga vrućom vodom. Za bolje rezultate možete dodati i malo soli.

4. Koristite ulja za uklanjanje ostataka naljepnica

Lako se uklanjaju uljima i vjeruje se da je odlično za takve stvari. Prije nego dobro istrljate staklenku, ostavite je nekoliko minuta u vrućoj vodi, a zatim utrljajte malo ulja na etiketu i ostavite je tamo 10 minuta. Kasnije uklonite ulje zajedno s ljepilom.

5. Dodajte cimet kako biste se riješili mirisa u usisavaču

Ako vaša soba užasno smrdi nakon usisavanja, uzrok tome može biti vaš usisivač. Da biste uklonili neugodan miris, stavite pola žlice cimeta u vrećicu za prašinu. Zatim uključite usisavač. Vaša soba neće samo biti ispunjena ugodnim mirisom, već će biti zaštićena i od štetnih bakterija.

Pogledajte više:

6. Masne mrlje uklonite dječjim puderom

Očistite višak masnoće i odmah nanesite baby puder na mrlje. Ostavite 30 minuta i prstima ili žlicom istrljajte puder.

7. Namirišite lukovice

Ako želite da vaša soba lijepo miriše cijeli dan, pokušajte staviti malo eteričnog ulja na hladnu žarulju. Kasnije, kada upalite svjetlo, žarulja će se zagrijati i širiti miris po prostoriji.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki