Rak želuca može se rano dijagnosticirati prema određenim znakovima

U većini slučajeva rak želuca se ne manifestira u početnim fazama, pa se bolest često dijagnosticira u kasnijim fazama. Ali postoji nekoliko simptoma na koje treba pripaziti.

O njima je govorio onkolog i doktor medicinskih znanosti, profesor Alexander Seryakov.

Rekao je da kod nekih vrsta raka želuca, čak iu početnim fazama, može doći do krvarenja želuca, krvavog povraćanja i mučnine. Ovi simptomi, koji mogu ukazivati ​​na druge bolesti, zahtijevaju hitnu medicinsku pomoć.

4 simptoma koji ukazuju na rak kože

“S rastom takvih formacija mogu se pojaviti pritužbe na ranu zasićenost, osjećaj težine nakon jela male količine hrane, gubitak težine, gubitak apetita, promjena preferencija okusa”, rekao je stručnjak.

Kod raka želuca ljudi se također mogu žaliti na bolove u gornjem dijelu trbuha, što se lako može zamijeniti s čirom na želucu. Ali, prema Seryakovu, kod raka želuca bol je manje izražena i konstantnija.

Drugi karakterističan simptom je osjećaj otežanog prolaska hrane kroz jednjak. Slični osjećaji javljaju se nakon uzimanja čvrste hrane, primjerice mesa, upozorio je onkolog./Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki