Što se događa kada svaki dan jedete sladoled?

Nevjerojatno je kako nam kuglica sladoleda može izmamiti veliki osmijeh na lice. Ljeto je postalo sinonim za kuglicu našeg omiljenog okusa sladoleda i neke od naših najljepših uspomena iz djetinjstva. Lako je reći da je najosvježavajućija i najslađa poslastica ljetne sezone, a njezinom finom okusu nitko ne može odoljeti. Sladoled se obično radi od vrhnja, šećera, aroma i ostalih dodatnih sastojaka i uvijek se poslužuje smrznut sam ili s nekim prilogom.

Ako ste ljubitelj sladoleda i pitate se što se događa s vašim tijelom svaki put kad pojedete kuglicu – dvije ili tri – tijekom ljeta, u ovom ćete članku pronaći ono što vam treba. Osvježavajući desert ima nekoliko nedostataka kojih biste trebali biti svjesni ako želite kontrolirati svoje cjelokupno zdravlje.

Što se događa kada svaki dan jedete sladoled?

Možda ste poboljšali plodnost

Godine 2008. epidemiolozi sa Sveučilišta Harvard podijelili su neke prehrambene čimbenike koji mogu pomoći osobama koje se bore s ovulatornom neplodnošću da imaju bolje ishode plodnosti. I vjerovali ili ne, otkrili su da unos mliječnih proizvoda s visokim udjelom masti može pomoći u podršci ovoj populaciji.

Istraživači su također izričito podijelili da se porcija sladoleda također može koristiti kao mliječni proizvod s visokim udjelom masti.

Imati problema sa zubima

Konzumacija šećera potiče karijes. Sladoledi, pogotovo oni komercijalni, puni su dodanog šećera pa nisu najbolji izbor za oralnu higijenu. Ako ne perete zube nakon sladoleda, vaša navika redovitog jedenja sladoleda može uzrokovati probleme vašim zubima.

Nećete imati kvalitetan san

Studija u časopisu Journal of Sleep Medicine otkrila je da je konzumacija hrane s malo vlakana i puno zasićenih masti povezana s lakšim snom i više nesanice noću. Konzumiranje više šećera, osobito noću, smanjuje kvalitetu i količinu sna od kojeg vaše tijelo može imati koristi.

Mogli biste se udebljati

Kao što znate, sladoledi imaju visoku kalorijsku vrijednost pa redovita konzumacija neće pomoći vašim naporima mršavljenja. To ne znači da ne možete uživati ​​u svom omiljenom ljetnom desertu, sve dok odaberete onaj bez šećera ili domaći.

Problemi s jetrom

Neki sladoledi imaju dodatnu fruktozu kako bi bili još slađi. I pokazalo se da je konzumacija barem jedne porcije hrane s fruktozom svaki dan povezana s povećanim rizikom od razvoja nealkoholne masne jetre i nakupljanja viška masnoće u jetri.

Mogući problemi sa srcem

Konzumacija šećera negativno utječe na zdravlje srca. American Heart Association preporučuje ograničavanje dodanih šećera na maksimalno 6% dnevnih kalorija.

Možete osjetiti jaku nadutost

Ako ne podnosite laktozu, jedenje sladoleda može uzrokovati bolove u želucu, proljev, nadutost ili druge neugodne gastrointestinalne simptome. Dobra vijest je da su danas dostupni mnogi sladoledi bez laktoze, koji pružaju rješenje za one koji ne podnose mliječne proizvode.

oblik.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki