Što vlasnik psa i mačke treba učiniti kako bi spriječio svađe svojih ljubimaca: jednostavna pravila – uspjeh zajamčen

Ljudi često nabavljaju psa i mačku u isto vrijeme, ali takva blizina ponekad dovodi do sukoba među ljubimcima.

Ali postoje dobre vijesti: s pravim pristupom ove se životinje mogu sprijateljiti i izbjeći ozbiljne probleme.

U nastavku donosimo glavne korake koje vlasnik psa i mačke treba poduzeti kako bi spriječio moguće sukobe i osigurao skladan suživot svojih ljubimaca.

1. Čak ni u “djetinjstvu” ne dopustite štenetu da lovi mačke.

mačka i pas
Fotografija: © Belnovosti

Ovo se nekima može činiti smiješno, ali ovakav pristup bi mogao dovesti do ozbiljnih problema u budućnosti. Zaustavite sve pokušaje šteneta da naudi mački ili mačiću. Vaš bi pas od samog početka trebao znati da je takvo ponašanje neprihvatljivo.

2. Izbjegavajte situacije u kojima se kućni ljubimci međusobno natječu.

Nemojte uzdizati jednog ljubimca nad drugim. Na primjer, ako počastite jednog od svojih ljubimaca poslasticom, odmah počastite i drugog. Ako mazite jednog ljubimca, svakako učinite isto i za drugog.

3. Ako tek planirate nabaviti štene, a već imate mačku u kući, onda je preporučljivo odabrati pasminu psa koja se dobro slaže s drugim životinjama.

Ove pasmine uključuju collie, corgie i sheltie. Ovi psi su mirni i neagresivni, što će im pomoći da se lako slažu s vašom mačkom i drugim kućnim ljubimcima.

4. Idealna opcija je ako se životinje upoznaju prije dobi od 4 mjeseca. Također, sve može dobro proći ako je mačka mlađa od 1 godine, a pas manje od šest mjeseci.

5. Ako još nemate mačku ili psa, ali biste htjeli imati oboje, onda je bolje prvo nabaviti mače, a nakon 1,5-2 mjeseca štene.

Ranije smo pisali o tome kako pravilno šetati svog ljubimca.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki