Pita od limuna s courabierom u čaši: Lagana, svečana i prozračna

Za lagani i prozračni desert pripremamo ukusnu pitu od limuna sa… curabiedes! Posebno ukusan slatkiš koji će na najbolji način upotpuniti bogatu svečanu trpezu.

Materijali

Za kremu od limuna

150 gr. granulirani šećer

2 žličice korice cijelog limuna

4 organska žumanjka

1 žličica juha od kukuruznog brašna

1 žličica voda za juhu

150 ml soka od limuna

1 žličica ekstrakt slatke vanilije ili 1 mahuna prirodne vanilije

100 gr. maslac, smrznut

¼ žličice slatka sol

Za meringue

100 gr. organski bjelanjak

100 gr. granulirani šećer

1 žličica slatki ekstrakt vanilije

¼ žličice slatka sol

½ žličice slatko vrhnje

Osim toga trebat ćemo

12 mladog luka, mljevenog

Postupak

Za kremu od limuna Stavite šećer i koricu u multi i miksajte 1′. U lonac s debljim dnom uspite žumanjke, šećer, kukuruzno brašno, vodu, miješajte dok se jaja malo ne zapjene.

Dodajte limunov sok, vaniliju, sol, promiješajte i stavite lonac na laganu vatru. Miješajte neprestano 6-7 minuta, izvadite, dodajte maslac i miksajte dok se ne sjedini u kremi. Premjestite kremu u čistu posudu. Pokrijte filmom.

Za meringue Sve sastojke za meringue stavite u vodenu kupku kolač od bjelanaca i miksati dok jaja ne postanu pjenasta i pobijeljela. Smjesu mutiti mikserom 2 minute, dodajući vrhnje.

U 6 čaša redamo slojeve naizmjenično s kremom i vrhnjem dok ne dođemo do ruba. Stavite 1 punu žličicu. meringue juhe i stavite u hladnjak. Neposredno prije posluživanja zapalite meringu na plamenu da dobije lijepu boju.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki