Obavezno prije stavljanja hrane u hladnjak morate…

Svatko od nas dobro zna da ako želimo da hrana duže vrijeme ostane ukusna i jestiva, mora se držati na hladnom.

Štoviše, mnogi ljudi radije ne trče u trgovinu svaki put kad dođe vrijeme za jelo, nego radije napune zalihe u hladnjaku.

Sve to, osim praktičnosti, također pomaže u uštedi vremena u svakodnevnim šetnjama oko štandova supermarketa.

Blanširanje je jedna od najzdravijih tehnologija za očuvanje i postizanje maksimalnih nutritivnih svojstava proizvoda.

Kako se nositi sa žgaravicama i koju hranu izbjegavati

Na primjer, pokazalo se da jedna šalica smrznutog špinata ima četiri puta više vlakana, folata, željeza i kalcija nego šalica svježeg špinata. Što je kraći razmak od trganja ploda do njegovog zamrzavanja ili konzerviranja, to je više hranjivih tvari sačuvano.

Zamrzavanje hrane je prilično lak zadatak. Ipak, želite li uživati ​​u njemu nakon odmrzavanja, nije ga dovoljno samo staviti u zamrzivač.

Ovdje je na dnevnom redu razgovor o pakiranju. U većini slučajeva dobro je koristiti samo ambalažu koja će održavati dobru razinu vlage u hrani. Budući da se bez odgovarajuće ambalaže hrana brzo suši na niskim temperaturama, pa su poželjna hermetički zatvorena pakiranja.

Često prethodno odzračivanje i pažljivo zatvaranje štite hranu od isušivanja, oksidacije i prodora mikroorganizama tijekom boravka proizvoda u zamrzivaču.

Na što biste trebali paziti kada birate pravo pakiranje za svoju smrznutu hranu?

Ambalaža mora čuvati hranu sigurnom za konzumaciju. To je često naznačeno oznakom “LE” ili simbolima šalice i vilice na samom pakiranju.

Budite otporni na hladnoću, a ne “krti” ili osjetljivi na lomljenje na niskim temperaturama. Mnoge plastične vrećice niske kvalitete pokidaju se na hladnoći.

Budite otporni na toplinu i perivi ako ga želite ponovno koristiti.

Imati mogućnost potpunog zatvaranja radi zaštite hrane od prodora kisika, mirisa i viška vlage.

Ovih 7 namirnica greškom je zabranjeno za dijabetičare, sada ih možete jesti

Da ne upija mirise i okuse, da je otporan na masti i kiseline, da je pogodan za procese odmrzavanja, kao što je mogućnost boravka u vrućoj vodi ili mikrovalnoj pećnici.

Budite pravog oblika i veličine. S ravnim pakiranjem, primjerice, hladnoća brže prodire u hranu.

Ambalaža poput standardnih kutija, papira, prozirne folije, PVC vrećica nije posebno prikladna za korištenje u zamrzivaču. Razlog je što, uglavnom, svojim karakteristikama ne zadovoljavaju navedene kriterije.

Ako hrana nije zapakirana ili nije dobro zapakirana, to će dovesti do tzv spaljivanje zamrzivača, karakteristično za temperature ispod 0°C. Vlaga koja se oslobađa iz hrane nakuplja se kao led u najhladnijim dijelovima zamrzivača.

Ovaj gubitak vlage isušuje proizvod, čineći ga manje ukusnim nakon odmrzavanja. Stoga zamrznutu hranu uvijek čuvajte u prikladnoj ambalaži./Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki