Kako izvaditi žele iz kalupa, a da ga ne oštetite: potrebna vam je samo voda i tanjur

Žele pripremljen u izvornom obliku ispada doista lijep i svečan, ali problem je u tome što nije uvijek moguće izvaditi jelo “bez gubitka”.

Kako se kasnije ne biste morali mučiti vađenjem želea iz kalupa, prije izlijevanja ga namažite biljnim uljem bez mirisa.

Ako ste zaboravili na ovaj trik, oboružajte se vodom i dodatnim tanjurom i nastavite na sljedeći način.

Provjerite je li posuda dovoljno široka da u nju stane kalup za žele.

Žele
Fotografija: Pixabay

Zagrijte vodu na 50 stupnjeva, napunite njom tanjur (više kao duboku zdjelu) i stavite kalup za žele na nekoliko sekundi u vruću vodu.

Pazite da voda ne uđe u žele.

Kalup samo do pola uronite u vodu kako bi toplina otopila žele odozdo, gdje je najjače “prianjanje” za kalup.

Kad se žele počne topiti, pažljivo preokrenuti kalup i istresti žele na tanjur. Ako žele ne izlazi iz kalupa, lagano prstima pritisnite rubove kalupa kako bi se jelo “oslobodilo”.

Ranije smo govorili o tome kako skuhati pire krumpir u pola vremena.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki