Eliyha Altena: ‘Majka me jako cijenila prema ženama’

Od mladosti stoji na slicino doista se probila tek ove godine zahvaljujući Netflixovoj seriji Knokke Off. U najnovijoj Graziji ambiciozna priča Eliyha Altena (21) o hordama obožavatelja, svojoj motivaciji, ljubavi i bliskoj vezi s majkom.

Kako se javila ljubav prema glumi?

“Već sam kao dijete imao bogatu maštu. Zatim sam se igrala s lutkama i smišljala cijele priče. Igrao sam u seriji s pet godina Nogometne žene. Gluma mi je bila izvrstan način izražavanja. Bio sam energičan i to me smirilo. Kad je moja majka vidjela koliko uživam u glumi, prijavila me na casting za ratni film Sonny Boy. Ulogu sam dobila s osam godina. Sjajno je vidjeti da sam bio dio tako velikog filma u tako mladoj dobi. Od tada je to išlo u nedogled. Igrao sam u dječjim serijama i mjuziklima poput Zorro. Istovremeno s posljednjom godinom snimao sam dvije serije. To je bilo intenzivno, ali zapravo me motiviralo da dovedem svoju školu u red, jer sam bio toliko uvjeren da ne želim ništa više od glume. Pogotovo kad sam jako zaposlen i radim ono u čemu uživam, moj fokus je bez presedana.”

Alat za veze: objava nije pronađena

S trinaest godina sudjelovali ste i na Dječjoj Eurosongu…

“Da, bilo je to nezaboravno razdoblje u kojem sam puno nastupao. U jednom sam se trenutku jako zauzeo s glumom, da je tu fokus pomaknut. Ali želim ga ponovno uzeti u ruke i uvijek sam zauzet glazbom. Zaista uživam u pisanju i produciranju. Glazba me definira raspoloženje. Što želim napraviti? Ooh, to može ići u mnogo različitih smjerova: R&B, hip-hop ili jazz…”

U Knokke Offu vaš lik Daan ima jaku vezu sa svojom majkom. I ti to imaš, zar ne?

“Sigurno, ona mi je veliki primjer zbog onoga što smo zajedno proživjeli. Dolazimo iz situacije obiteljskog nasilja i uvijek smo bili zajedno. Bio sam premlad da bih bio svjestan što se dogodilo kad je pobjegla od mog biološkog oca. Budući da je napravio takvu zbrku, bili smo u restrukturiranju duga do moje trinaeste godine. Mama je uvijek išla dalje i iako je bilo teško, prebrodila je traumu. Imam veliko poštovanje prema tome. Na nju uvijek mogu računati.

U osnovnoj školi su me godinama maltretirali jer sam se bavila kazalištem. Razrednici su mi razbili bicikl ili su me zvali ‘pederom’. Zbog toga sam sumnjao u sebe, ali srećom imao sam majku koja me uvijek bodrila i govorila: ‘Radi ono što želiš i nemoj dopustiti da te drugi sputavaju.’ Naposljetku, maltretiranje me učinilo jačim. Naša veza je neraskidiva i puna ljubavi, a naša povezanost je bez presedana. Ako sada s njom nešto nije u redu, mogu to osjetiti, čak i prije nego što me nazove. Ona ima i obrnuto. Odavala mi je ogromno poštovanje prema ženama.”

Čitati dalje? U najnovijoj Graziji pročitajte cijeli intervju s Eliyhom Altenom. Od sutra u trgovinama!

Tekst: Rosa Lee Szarzynski | Slika: Ruud Janssen

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki