Tortelini sa sirom i špinatom

Neodoljivi zapečeni tortelini sa sirom, Lambros Vakiaros. Izdašan i ukusan obiteljski obrok.

od Lambrosa Vakiarosa

spreman za sat vremena

Materijali

500 gr. tortelini sa sirom

340 gr. gljive (narezane)

15 gr. maslac

10 gr. češnjak (nasjeckani)

0,5 gr. sjemenke komorača (izlomljene)

800 gr. concache od rajčice

3 gr. sušeni ili svježi bosiljak (nasjeckani)

100 gr. svježi špinat

50 gr. parmezan (rendan)

120 gr. voda

100 – 170 gr. mozzarella (narezana)

1 prstohvat papra

Sol

Postupak

Stavite 3/4 vode i 1 žličicu. slatke soli. Čim prokuha dodajte torteline na 2-3 minute. Ocijedite i ostavite sa strane.

Istovremeno zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri i pirjajte gljive 7-10 minuta. Tijekom pirjanja, kada puste tekućinu, dodajte maslac.

Dodajte češnjak, komorač, papriku, rajčicu i bosiljak u tavu i pirjajte 5 minuta. Zatim dodajte špinat i kuhajte još 5 minuta.

Dodajte parmezan, 1/2 žličice. slatke soli, promiješajte, ulijte u torteline i maknite s vatre.

Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva. U manju posudu od pećnice ravnomjerno rasporedite torteline s umakom, zalijte vodom i na njih poslažite mozzarellu.

Posudu za pećnicu dobro zatvorite aluminijskom folijom. Pecite 20 minuta.

Maknite aluminijsku foliju i kuhajte još 4-5 minuta, dok sir lagano ne porumeni.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki