Aromatično kuhano vino kojim ćete impresionirati svoje goste za Božić

Nakon čaja, najpogodniji je napitak za konzumaciju zimi, osobito u blagdansko božićno vrijeme. S mirisom voća i cimeta stvara blagdansko raspoloženje.

Potrebni proizvodi za aromatično kuhano vino:

suho crno vino – 1 boca od 750 ml

voda – 750 ml

jabuke – 2 kom.

naranče – 2 kom.

med – 200 g

crni čaj – 1 žlica

čaj od hibiskusa – 1 žlica

cimet – 1 štapić

klinčići – 3 kom.

ribani muškatni oraščić – 1 prstohvat

anis – po ukusu

kardamom – također po ukusu

korijen đumbira – prema preferencijama okusa

Faze u provedbi recepta:

Ulijte vodu u lonac i pustite da zavrije. Voće operite i narežite na ploške.

U kipuću vodu dodajte sve začine (ne koristite mljevene začine jer će piće biti mutno).

Dodajte čaj. Ostavite tekućinu da ključa 1 minutu.

Dodajte vino u tekućinu u loncu.

Dodajte nasjeckano voće i med. Sve dobro promiješajte. Zagrijte, ali ne dopustite da vino zavrije. Maknite s vatre.

Kuhano vino je spremno. Poslužite toplo i konzumirajte prije nego se ohladi.

Napitak je idealna nadopuna predjelima sa sirom, krumpirom, voćnim salatama, suhim voćem i orašastim plodovima.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki