Pržene gljive i majoneza od ružmarina

Pržene gljive i majoneza od ružmarina jednostavno je i vrlo ukusno jelo.

Jedna od najukusnijih delicija nedvojbeno su gljive. Dobra pržena gljiva po ukusu je čak bolja od mesa.

Današnji recept koji ćemo napraviti je lagan, pun kreativnosti i finoće. Jednostavno morate probati.

Materijali

  • 8 vrganja
  • 2 jaja
  • Mlijeko
  • Krušne mrvice
  • Brašno
  • Ulje od kikirikija
  • Sol
  • Za majonezu
  • 200 gr. kukuruzno ulje
  • 50 gr. maslinovo ulje
  • 1 jaje
  • 1 žličica senfa
  • 1 žličica nasjeckanog ružmarina
  • jabučni ocat
  • Limunova korica
  • Sol papar

Provedba

Gljive očistimo četkom ili mokrom krpom, zatim ih propasiramo prvo u brašnu, zatim u jajima razmućenim s malo mlijeka i na kraju u krušnim mrvicama.

Nakon pohanja gljive popržite na puno kipućeg ulja dok ne porumene i ocijedite ih na kuhinjskom papiru.

Za majonezu sve sastojke izmiksajte u blenderu dok ne dobijete homogenu smjesu. Pržene gljive poslužite s majonezom od ružmarina.

jenny.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki