Ukusni ravani Steliosa Parliarosa

Stelios Parliaros daje nam recept za divnu ravani, pahuljastu i delikatnog okusa, aromatiziranu slatkim i kiselim notama indijskog kokosa i limuna.

Materijali

Porcije: 20

6 jaja

140 gr. šećer

180 gr. fini griz

100 gr. brašno za sve namjene

50 gr. Indijski kokos

Za sirup

400 ml vode

400 gr. šećer

1 limun, prerezan na pola

100 gr. sušene kokosove pahuljice, za posluživanje

Postupak

Jaja zajedno sa šećerom miješajte mikserom dok ne postanu pjenasta i bijela. Zaustavite mikser i dodajte griz, brašno i kokos te izmiješajte marizom.

Smjesu izliti u maslacem namazan i pobrašnjen pleh veličine 24×24 cm Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 160°C 30′.

Izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi i prelijte toplim sirupom.

Sirup: Vodu, šećer i limun kuhajte 3 minute i toplim sirupom prelijte ravani. Ukrasite osušenim kokosovim brašnama i poslužite.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki