Kako podići svoj umak za tjesteninu na višu razinu – u tri vrlo jednostavna koraka

Koliko god bili dobri u kuhanju, uvijek možete poboljšati svoj umak za tjesteninu. Možda nikada neće dosegnuti razinu vaše bake kakvu pamtite iz djetinjstva, ali možete se prilično približiti.

I s nekoliko dodatnih stvari u vašem ormariću spremnih, nadogradnja vašeg umaka je šokantno jednostavnaako slijedite savjete u nastavku.

Dajte prednost svježim sirovinama

Umak za špagete koji kupite u supermarketu pun je aditiva i konzervansa. Svježinu ne čini samo bosiljak kojim možete pokriti tanjur tijekom posluživanja (iako je vrlo preporučljivo). Počinje od svoje baze. Pa biraj svježa tjestenina ako možeš. A ako ih ne uspijete napraviti sami kod kuće, uvijek možete radije svježu tjesteninu koju ćete pronaći na tržnici. I nemojte tu stati kada je u pitanju svježina.

Kad je moguće, koristite svježe rajčice, povrće i drugi proizvodi. Unaprijed izrađeni dodaci koje možete nabaviti u trgovini -the češnjakthe luk, parmezan – izuzetno su zgodni. Ali nemaju tako dobar okus. Možda će vam trebati nešto više vremena u pripremi da ih nasjeckate, no na temelju okusa vidjet ćete razliku. A što se tiče sira, dobro je u hladnjaku uvijek imati komadić Parmigiano-Reggiano ili Pecorino-Romano pa ga svježeg naribati i dodati u tjesteninu.

Koristite kvalitetno ulje

Dobro ulje je bitno. Možda se čini nevažnim budući da u umaku ima toliko drugih sastojaka, ali postavlja čvrste temelje na kojima se ostatak tjestenine može učiniti ukusnim. Ne morate kupiti najskuplje ulje na tržištu, već eksperimentirajte s nekoliko marki i napravite mali test okusa kod kuće uz hrskavu štrucu kruha.

Pustite da lagano kuha

općenito, što dulje pustite da se okusi poklapaju, to bolje. Nakon što su sastojci u vašem umaku kuhani, neka se kuha, najmanje 30 minuta. Samo ne zaboravite povremeno promiješati i pratiti gustoću jer ćete možda trebati dodati malo tekućine (vode, vina, ulja itd.). Na taj način zapravo pojačavate intenzitet svog umaka.

zvijer vijesti.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki