Koji pas nikada neće pobjeći: top 5 mirnih pasmina

Sjajno je kada se ljubimac koji laje zabavlja i podiže raspoloženje svom “dvonožnom prijatelju”, ali neki ljudi radije ne bi trošili energiju na aktivne igre, a još manje na “jurnjavu” za odbjeglim psom.

Samo za njih, sastavili smo popis od 5 pasmina, čiji predstavnici pristaju voditi isti odmjereni način života kao i njihovi vlasnici, i malo je vjerojatno da će ikada pokazati želju da svom snagom (ili bolje rečeno, šapama) izjure iz vlastitog doma. ).

Mops

Epitet “lijeni” čvrsto je vezan za mopseve. Štoviše, ponekad ih nazivaju dragim starcima – vjerojatno zato što takvim životinjama nije potrebna tjelesna aktivnost za održavanje zdravog duha u njihovom debeljuškastom tijelu – dovoljne su ležerne šetnje ulicom.

engleski buldog

Miran i spor – tako se može opisati bilo koji engleski buldog. Čak i ako je treniran, takav pas vjerojatno neće požuriti da odmah izvrši naredbu koja mu je dana.

Mops
Fotografija: Pixabay

Shar Pei

Predstavnici ove pasmine ne vole nepotrebnu strku. Istina, takav pas nije prikladan za svakoga – bit će bolje ako već imate iskustva u brizi za pse, budući da se socijalizacija Shar-Peisa treba provoditi “od djetinjstva” kako bi se izbjegli problemi s drugim kućnim ljubimcima.

Zlatni retriver

Trebate li društvo ili pomoćnika, budite uvjereni, pronaći ćete ga u zlatnom retriveru. Kažu da su ovi psi sposobni u potpunosti se prilagoditi načinu života svog vlasnika.

Sveti Bernard

Unatoč ogromnoj veličini sv. Bernardina, koji ponekad izaziva strah kod onih koji ih ne poznaju, u duši su ovi krupni momci mirna i ljubazna bića koja će biti odlično društvo ljudima koji imaju negativan stav prema svakoj buci.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki