Ova vas svakodnevna navika podsvjesno čini umornima sljedeći dan

Ako želite poboljšati razinu energije, stručnjaci savjetuju da preispitate svoje navike

Ako vam se spava dok ste u uredu, vjerojatno se pitate što nije u redu s vašim razinama energije. Prema medicinskoj zajednici, veća aktivnost nema nikakve veze s onim što jedete ili pijete, već s određenim navikama.

Najgora navika zapravo, koja dramatično smanjuje razinu vaše energije, prema Dr. Mary Valvano, svoj najveći obrok jedete na kraju dana. Kako objašnjava: “Izreka da doručkuješ kao kralj, ručaš kao princ i večeraš kao siromah temelji se na biologiji. Stanice u našem tijelu različito metaboliziraju hranu ovisno o dobu dana.”

Kako ističe: “Jedemo isti obrok u 8:00 umjesto u 18:00. može značajno utjecati na sposobnost našeg tijela da ga koristi za energiju.” Kada obrok pojedemo prekasno, to, prema riječima stručnjaka, “uništava razinu šećera, ali i mogućnost da dobijemo optimalne količine energije iz obroka koji će uslijediti sljedeći dan”.

Tako ćete imati mnogo više energije ako dobro jedete na početku dana, a ne na kraju. Istodobno, dobro je ograničiti konzumaciju energetskih pića i šećera ako želite da vam energija sljedeći dan ne bude u zubnom kamencu, dok je za povećanje njezine razine dobro unositi kofein iz izvora poput čaja, posebno zelena .

Međutim, potreban je oprez jer prekomjerna konzumacija kave može uzrokovati umor kasnije tijekom dana. Uz to, konzumacija kofeina kasno poslijepodne ili rano navečer može dovesti do nesanice i još većeg umora sljedeći dan.

jenny.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki