Dere li vaša mačka pandžama namještaj i tapete? Selotejp će obeshrabriti vašeg ljubimca da ne pokvari stvari

Možda je jedan od glavnih razloga zašto ljudi oklijevaju imati mačku za kućnog ljubimca strah da će kandžama oštetiti namještaj i tapete.

Međutim, ako kompetentno pristupite rješenju takvog problema, možete biti sigurni da se destruktivna energija predenja u odnosu na namještaj, zavjese i tapete može lako usmjeriti u drugom smjeru koji je siguran za okoliš.

Glavna stvar, kao iu bilo kojoj stvari koja se tiče naših četveronožnih prijatelja, je biti strpljiv.

Za početak, podsjetimo: mački je nemoguće riječima objasniti da je uopće nemoguće naoštriti kandže – to je njihova prirodna potreba.

Mačka
Fotografija: © Belnovosti

Umjesto da gubite vrijeme na isprazna naklapanja, postavite grebalicu pokraj namještaja koji je mačka počela razgledavati.

Još jedan korak na koji svog ljubimca trebate navikavati “od djetinjstva” je šišanje njegovih kandži.

Na kraju, pokušajte upotrijebiti običnu dvostranu traku kao pomoćnika za prekrivanje površina koje je mačka odabrala za oštrenje kandži.

Iskusni “ljubitelji mačaka” samouvjereno izjavljuju da krzneni ljubimac nikada neće dotaknuti šapama mjesto na koje se krzno iz nekog razloga lijepi.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki