9 stvari koje biste odmah trebali baciti iz kuhinje

Kad god idemo u lov na smetlare, uvijek se iznenadimo što na kraju nađemo toliko stvari za bacanje. Čak i kada ćemo se seliti, prije selidbe i nakon raspakiravanja još uvijek postoje stvari kojih se moramo odmah riješiti, stvoriti mjesta za nove i učiniti svoj prostor ugodnijim i funkcionalnijim. Kuhinja je jedno od prvih mjesta gdje redovito uklanjanje nereda zaista ima smisla. Kako bismo vam pomogli, napravili smo popis stvari kojih biste se trebali odmah riješiti.

Letci iz dostave

Budući da se sada sve radi online i ne moramo zvati izvana da naručimo nešto kući, ispisi iz naših omiljenih restorana i kafića potpuno su nepotrebni. Ako još uvijek imate hrpe na dnu ladice ili na kuhinjskom pultu, vrijeme je da ih se riješite tako da ih bacite u reciklažu.

Paketi sa začinima iz dostave

Sjećate li se upotrijebiti paketić kečapa koji ste sačuvali kada poželite pojesti krumpiriće kod kuće? I ako se sjećate, kome je do paranja i pucnjave, kada postoji jednostavno pakiranje naopako okrenute boce u hladnjaku? Nitko. Zato bacite sve: kečap, senf, sol, papar i sve ostalo što ste čuvali.

Jednokratni pribor za jelo

Ako ste uz navedeno zadržali i jednokratni pribor za jelo, onda ako vam zatreba, stavite ga u pretinac za rukavice u automobilu, za sat vremena potrebe, ili u uredsku torbu za ručak. Ostale bacite, jer ih nikad ne koristite, a prostor koji zauzimaju može postati korisniji.

Brdo plastičnih vreća za smeće

Ako ste završili s ogromnim brdom prepunih vreća za smeće, napunite jednu od njih ostatkom i bacite je u kantu za recikliranje. Ako se stalno suočavate s ovim problemom, pokušajte više koristiti višenamjenske vrećice za kupovinu.

Dvostruki i trostruki kuhinjski alati

Kada imate posla s alatima za kuhanje ili pecivo, odaberite one koje najčešće koristite. Na primjer, ne trebaju vam dva seta mjernih posuda ili osam različitih lopatica. Svakako ćete, međutim, iskoristiti prostor koji će se stvoriti ako ih izvadite iz svojih ladica.

Mali, elegantni uređaj koji nikada ne koristite

Bilo da se radi o setu za fondue, aparatu za sladoled ili pekaču za vafle, ako ga niste koristili zadnjih godinu dana, onda ga izbacite iz svoje kuhinje. Cijenit ćete dodatni prostor koji će biti stvoren za vas, a osim toga više nećete žaliti što niste upotrijebili nešto što ste trebali učiniti nakon što ste to kupili.

Tappers bez premca

Mnogo puta završimo s hrpom posuda za hranu bez poklopca ili obrnuto, tj. poklopca koji se ne slaže. Nema razloga da ih držite u svojim ormarima. Dakle, odmah im reci zbogom.

Napukli ili izlupani tanjuri ili čaše

Ne bacite li čak i napuknute i istrošene tanjure ili čaše, riskirate ozljede. Stoga zamijenite ono što vam stvarno treba, inače ih bacite.

Hrana kojoj je istekao rok trajanja

Provjerite hranu koju obično spremate u stražnjem dijelu smočnice, poput konzervirane robe ili druge dugotrajne hrane. Odmah se riješite onih kojima je istekao rok trajanja. Ne želite slučajno upotrijebiti npr. rižu koja je posmeđila.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki