5 razloga zašto vam udovi utrnu dok spavate

Uzroci utrnulosti ruku u snu mogu biti, osim bezopasnih čimbenika, kao što su neprikladni kreveti, i opasne bolesti.

Loš madrac ili jastuk. Neudoban jastuk ili loš madrac ne dopuštaju tijelu da se opusti tijekom spavanja. Rezultat ove nelagode može utjecati na različite dijelove tijela.

4 učinkovita recepta za akutne i kritične probleme s bubrezima



Pidžama. Odjeća može biti tijesna i stisnuta, a osoba u snu ne kontrolira položaj svog tijela. Ako je cirkulacija krvi oslabljena zbog upijanja odjeće, može doći do osjećaja trnaca.

Jako si puna. To također može uzrokovati utrnulost u rukama. Prema liječnicima, ovaj problem se opaža kod mnogih trudnica. Pravilan položaj spavanja obično pomaže riješiti problem.

Uklonite sve toksine iz tijela, poboljšajte protok krvi i smanjite upalu samo na…



Abnormalnosti u vratnim kralješcima. Ako postoji oštećenje kralješaka vratnog dijela uzrokovano preopterećenjem, trošenjem, upalom, to može iritirati korijene živaca leđne moždine, oštetiti cirkulaciju krvi u njima i moguće uzrokovati utrnulost udova.

Osim toga, ukočenost ruku u snu, prema znanstvenicima, može prethoditi dijabetesu, raku i moždanom udaru. Ali s tim odstupanjima, utrnulost ruku zabrinjava ne samo u snu. Ovaj problem se nastavlja i tijekom dana. U tom slučaju trebate se odmah obratiti liječniku./ Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih štiva za svakoga!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki